Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

Μυϊκή ενδυνάμωση - Προπονητικές αρχές.

endinamosi

Η μυϊκή ενδυνάμωση αφορά στην αύξηση της μέγιστης δύναμης, της μυϊκής ισχύος και της μυϊκής αντοχής και επιτυγχάνεται μέσω της επιβάρυνσης του οργανισμού με διάφορες αντιστάσεις π.χ. μηχανήματα γυμναστηρίου, ελεύθερα βάρη, λάστιχα, βάρος σώματος κ.λ.π. Τα προγράμματα προπόνησης που εφαρμόζονται, για να είναι αποτελεσματικά και να οδηγήσουν στη βελτίωση στην οποία στοχεύει ο αθλητής, πρέπει να συνάδουν με τις φυσιολογικές αρχές της προπόνησης με αντιστάσεις. Αυτές είναι η αρχή της εξειδίκευσης, της επιβάρυνσης και της αναστροφής καθώς και η αρχή της περιοδικότητας. Παρακάτω λοιπόν θα αναλύσουμε κάθε μία αρχή ξεχωριστά και σε σχέση με την προπόνηση αντιστάσεων.

Περισσότερα...

Ευκαμψία και αθλητική απόδοση

efkamsia

Αρχίζοντας, με τον όρο ευκαμψία, εννοούμε το κινητικό εύρος της άρθρωσης. Καλή ευκαμψία, χαρακτηρίζεται η άρθρωση που έχει φυσιολογικό κινητικό πλάτος σε ενεργητικές και παθητικές κινήσεις. Αν το σύνολο των αρθρώσεων ενός ατόμου, χαρακτηρίζεται από καλή ευκαμψία, τότε αυτό ισχύει και εν γένει για ολόκληρο το σώμα του.

Περισσότερα...

Νερό: Η πιο πολύτιμη χημική ένωση για την ζωή!

nero

Ποιος είναι ο ρόλος του νερού;

Το νερό είναι μία χημική ένωση που αποτελείται από 2 άτομα υδρογόνου και 1 άτομo οξυγόνου. Είναι τόσο σημαντικό για τον οργανισμό μας όσο το οξυγόνο που αναπνέουμε, αφού συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του και βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα. Συγκεκριμένα, συμμετέχει σε πολλές βιοχημικές αντιδράσεις του μεταβολισμού μας, συμμετέχει στην θερμορύμθιση, απομακρύνει τις τοξίνες και τις άχρηστες για τον οργανισμό ουσίες και συμμετέχει στην διαδικασία της πέψης.

Περισσότερα...

Πώς χάνω λίπος χωρίς να χάσω μυϊκή μάζα; 10 συμβουλές για καλύτερη γράμμωση!

lipos

Εμείς οι άνθρωποι του fitness το ξέρουμε και το ζούμε: Οι σκληρά δουλεμένοι μας μύες είναι ιεροί κι ας μας ενοχλεί το περιττό λίπος στους κοιλιακούς ή στα πόδια. Έχουμε τον φόβο ότι με μία δίαιτα μαζί με το λίπος θα χάσουμε και μυϊκή μάζα, ίσως και δικαιολογημένα, καθώς είναι πραγματικά δύσκολο να κρατήσει κανείς την ισορροπία μεταξύ χάσιμου λίπους και διατήρησης/αύξησης της μυϊκής μάζας.

Περισσότερα...

Γυμναστική χωρίς αποτέλεσμα, ποιες είναι οι αιτίες;;

petroulakiΜήπως είστε και εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που ασκούνται χωρίς αποτέλεσμα;; Έχετε αφιερώσει ώρες και αρκετό χρόνο σε γυμναστήρια και δεν βλέπετε διαφορά στο σώμα σας;;

«Aθλούμαι, αλλά δεν βλέπω αποτελέσματα». «Kόλλησα», λένε χαρακτηριστικά κάποιες φορές, και πραγματικά αυτό συμβαίνει για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι, επέρχονται συχνά η κόπωση και η απογοήτευση, με αποτέλεσμα τη διακοπή του οποιουδήποτε  προγράμματος άσκησης αλλά και διατροφής.

Για να το αποφύγετε αυτό, αλλά και να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, σας παραθέτω τις σημαντικότερες αιτίες  που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα μας

Περισσότερα...

Γυμναστική στο σπίτι, τι πρέπει να προσέχουμε

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παραμένουμε σπίτια μας λόγω εγκλεισμού (lockdown) είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας. Να είμαστε υγιείς  και σε φόρμα. H μόνη λύση λοιπόν είναι να κάνουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε?

Περισσότερα...

Oι παράμετροι του fitness – Οφέλη και σημεία προσοχής

Ο όρος fitness περικλείει τις παραμέτρους εκείνες των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού που προσφέρουν προστασία από ασθένειες, οι οποίες οφείλονται στην καθιστική ζωή. Βελτίωση αυτών των παραμέτρων προέρχεται μέσα από τη φυσική δραστηριότητα και την άσκηση. Οι προσαρμογές από τη φυσική δραστηριότητα ή το πρόγραμμα άσκησης, παρουσιάζονται είτε άμεσα, είτε έμμεσα (μακροπρόθεσμα) και είναι οι εξής:

Περισσότερα...

Online προγράμματα προπόνησης: τα θετικά και τα αρνητικά τους

 

online

Personal Trainers Vs. Online Coaches

Το να έχεις τον personal trainer πάνω από το κεφάλι σου στην πραγματικότητα σε βοηθάει πολύ να κάνεις μέχρι τέλους αυτά τα squats και τα burpees που σε ζορίζουν. Ωστόσο, η υπηρεσία αυτή μπορεί να είναι αρκετά ακριβή ή μπορεί να μην έχεις ευέλικτα ωράρια ή γενικότερα μπορεί να προτιμάς το μικρό γυμναστήριο που έχεις στήσει στο σπίτι σου.

Το online training δεν είναι για όλους, και μερικοί online προπονητές δεν είναι τόσο καλοί όσο φαίνονται στις ιστοσελίδες και στα social media τους. Πώς λοιπόν αποφασίζεις αν θα ξεκινήσεις εικονική προπόνηση; Να λοιπόν τι χρειάζεται να ξέρεις.

Περισσότερα...

10 βασικές αρχές για την σωστή επιλογή ενός personal trainer
trainer

Ένας καλός προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας κινητοποιήσει θετικά και να σας φέρει προ των ευθυνών σας όσον αφορά το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε σωστά τον χρόνο σας προκειμένου να δείτε σταθερά αποτελέσματα χωρίς τραυματισμούς.

Περισσότερα...

Η Τριάδα Του Καλλισθενικού Μαχητικού Σθένους

Με κίνητρο τον βίο ενός αγνώστου παλαιοεποχικού θρύλου του σωματικού σθένους- Oldtime Strongman, του Gregory Paradise a.k.a The Pocket Hercules, τολμώ την αποκοτιά να αφυπνίσω συνοπτικά συνειδήσεις για τρεις στοιχειώδεις καλλισθενικές σωματοδυναμικές ασκήσεις που συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη σθένους.

Περισσότερα...

Ευεξία (Wellness)

welnessΕτυμολογικά η λέξη προέρχεται από το πρόθεμα “ευ” που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει “καλό” και τη λέξη “έξη” (“έξις” στα αρχαία ελληνικά) που σημαίνει συνήθεια και προέρχεται από το ρήμα έχω. Δηλ. ευ + έχω (έχω καλώς).
Ευεξία = ευ + έξη + ια (κατά λέξη σημαίνει η καλή συνήθεια).

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η ευεξία είναι μια γενική αίσθηση, μια εσωτερική ακτινοβολία υγείας, δύναμης και ομορφιάς. Αφορά στην κατάσταση του ανθρώπου στο σύνολό του ως έμβιο ον, σ’ όλες του τις διαστάσεις (σώμα – ψυχή - πνεύμα), και όχι στην απουσία κάποιας ασθένειας ή παθολογίας.

Σύμφωνα με τον ορισμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού National Wellness Institute – που ασχολείται αποκλειστικά με την προώθηση της ευεξίας ανά τον κόσμο – ως ευεξία ορίζεται “μια διαρκής και ενεργητική διαδικασία, στην οποία ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται και μαθαίνει ότι υπάρχουν επιλογές (υγιείς συνήθειες), που μπορούν να τον οδηγήσουν προς μια μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή, προς ένα γενικότερο ευ ζην”. Σύμφωνα με τον ορισμό αυτό, κάθε κλινικά “άρρωστος” σημαίνει πως δεν είναι αναγκασμένος να στερείται της ευεξίας, όπως βέβαια συνεπάγεται πως και κάθε “υγιής” δεν είναι απαραίτητο ότι αισθάνεται ευεξία στην καθημερινότητά του, εάν επιλέγει έναν λανθασμένο ή αταίριαστο προς αυτόν τρόπο ζωής.

Περισσότερα...

Η πεθαμένη τέχνη της σκληρής δουλειάς

Πριν από λίγους μήνες άρχισα να πηγαίνω σε ένα γυμναστήριο πυγμαχίας. Δεν είμαι ο πιο επιθετικός άνθρωπος στον κόσμο, αλλά είχα αρχίσει να αισθάνομαι σαν να χάνω την αιχμή μου, να γίνομαι λίγο μαλακός. Χρειάστηκα να πάω κάπου να μπορώ να ωθήσω τον εαυτό μου μέχρι να γίνω ένα ιδρωμένο, ημι-ζελατινώδες χάρμα που απλώνεται στο πάτωμα. Υποθέτω ότι ο εγκέφαλός μου αποφάσισε το σωστό μέρος για αυτό και ήταν ένα γυμναστήριο πυγμαχίας.

Άνοιξα την πόρτα την πρώτη μέρα μου, μη γνωρίζοντας τι να περιμένω. Υπήρχαν δύο πυγμάχοι στο ring, ένας άλλος έκανε shadowboxing στη γωνία. Κάποιος πήγαινε δίπλα μου στο συρματόσχοινο και μπορούσα να ακούσω ένα σάκο ταχύτητας να χτυπάει κάτω. Ένας από τους προπονητές ήρθε επάνω μου, μου έδειξε πώς να τυλίγω τα χέρια μου, πώς να σταθώ πώς να ρίξω ένα χτύπημα, στη συνέχεια με έβαλε στη δουλειά. Δεν υπήρχαν ρολόγια ... δουλέψτε μέχρι να ακούσετε το κουδούνι. Μπορείτε να ξεκουραστείτε, και όταν ακουγόταν ο βομβητής, έχετε δέκα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει το επόμενο κουδούνι και επιστρέψτε στη δουλειά. Μετά από 20 λεπτά δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου. Πέντε λεπτά μετά, τα πόδια μου παρέδωσαν. Δέκα λεπτά αργότερα, η προπόνηση άρχισε και μέχρι το τέλος της, ήμουν η ημι-ζελατινώδη εικόνα του ανθρώπινου Jell-O που ήθελα να είμαι.

Καθώς σιγά-σιγά ξετύλιγα τα χέρια μου και πήρα το δρόμο μου προς την πόρτα, ένα σημάδι πιάστηκε στο μάτι μου.

Δεν επιτρέπονται εσωτερικές φωτογραφίες και βίντεο! Είστε εδώ για να εργαστείτε ... κάποιος που έχει πιαστεί με αποστολή φωτογραφιών ή βίντεο στα κοινωνικά μέσα είναι ΕΚΤΟΣ!

Περισσότερα...

A Call To Arms / Στα όπλα (Parkour)

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;
 
Δεν δίνω δεκάρα για τα μεγάλα και θορυβώδη άλματα σας,  ξέρω  43χρονο άντρα που έχει δύο φορές την ηλικία πολλών αθλητών Parkour, δύο φορές πιο δυνατό .. και πέφτει από 2 μέτρα και δεν κάνει κανέναν ήχο.
 
digging deep

Τα πράγματα που πρέπει να είναι σημαντικά στο Parkour, δεν είναι - και τα πράγματα που θεωρούνται ευρέως εντυπωσιακά, δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά,  παρά μόνο στην επιφάνεια. Το σύστημα αξιών μας έχει καταστραφεί.

Περισσότερα...

12 λανθασμένες εντυπώσεις για το Παρκούρ

20258490 254190508431508 1472869707571281302 n1. Δεν είναι «αυτό που πηδάνε στις ταράτσες και τα παγκάκια. Ο επίσημος ορισμός, αφορά στο πώς να μετακινηθώ από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β χρησιμοποιώντας το σώμα μου, ώστε να υπερπηδήσω οποιοδήποτε εμπόδιο».

2. Παρκουρίστας, παρκουράς, parkouring. Γράψτε λάθος. Ο όρος για τους αθλητές του parkour είναι «traceur(s)» και για τις κυρίες «traceuse(s)». «Όταν δεν ασχολείται κάποιος με το άθλημα, είναι λογικό να μην ξέρει την ορολογία. Ίσως να φταίμε και εμείς σ’ αυτό, γιατί για παράδειγμα τα βίντεο που ανεβάζουν όλοι είναι αρκετά θεαματικά, οπότε σ’ αυτό θα σταθεί ο κόσμος, όχι στη δουλειά από πίσω. Μερικές φορές και εγώ ο ίδιος, αν συναντήσω κάποιον και με ρωτήσει τι ακριβώς κάνω, θα του πω “εεε, έχεις δει τις ταινίες που πηδάνε από την ταράτσα;” για να καταλάβει. Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό αλλά ο καθένας παίρνει την πληροφορία που τον ενδιαφέρει.»

Περισσότερα...

Ενεργειακή πρακτική Qigong

gong immersion e1368505789431
Ακούγονται σαν δυο μαγικές συλλαβές! Ένα γκόνγκ που χτυπάει στα αυτιά! Δυο πολύ σημαντικές έννοιες αποτελούν τον όρο QIGONG και κινητοποιούν την προσοχή μας. Αν και δεν πρόκειται για πολεμική τέχνη, δείχνει τη σημασία που δίνεται στην εξάσκηση ενός συστήματος υγείας παράλληλα με τις πολεμικές τέχνες, και πόσο θεωρεί ότι η μαχητική εκγύμναση δεν είναι ανεξάρτητη της καλής σωματικής υγείας. 

Το αρχικό νόημα της λέξης “Τσι” QI ήταν "συμπαντική ενέργεια". Κάθε τύπος ενέργειας που βρίσκεται σ' αυτό το σύμπαν μπορούμε να το αποκαλέσουμε Τσι. Από τότε που αυτός ο όρος εφαρμόστηκε στο ανθρώπινο σώμα, σημαίνει τη διατήρηση και την κυκλοφορία της ενέργειας μέσα σ' αυτό. Όμως τα τελευταία 30 χρόνια έκανε την εμφάνιση του ένας πιο σαφής ορισμός για την κυκλοφορία του Τσι στο ανθρώπινο σώμα: "βιοηλεκτρική ενέργεια" ή απλά "βιοενέργεια". Στο σύμπαν το Τσι είναι η πρωταρχική πηγή διατήρησης της ζωής. Το ανθρώπινο σώμα δεν αποτελεί εξαίρεση, το Τσι είναι αυτό που κρατά στην ζωή τα διάφορα κύτταρα και γενικά όλη τη λειτουργία του οργανισμού.

Περισσότερα...

Συγκριτική ανάλυση Hapkido σε σχέση με άλλες πολεμικές τέχνες

history
Τόσες πολλές πολεμικές τέχνες είναι διαθέσιμες αυτές τις μέρες, και μπορεί να είναι πολύ συγκεχυμένο για έναν αρχάριο να συγκρίνει τι προσφέρεται ώστε να αποφασίσει ποια πολεμική τέχνη είναι καλύτερη για αυτόν. Η ακόλουθη σύγκριση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι διαφορετικό για το Hapkido σε σύγκριση με άλλες πολεμικές τέχνες, και φυσικά δεν προσπαθεί να πει ότι το Hapkido είναι καλύτερο από άλλες πολεμικές τέχνες, αλλά ότι εμπεριέχει αρμονικά και ρεαλιστικά πολλά από τα στοιχεία τους.

Aikido

Περισσότερα...

Το μυαλό ενός πολεμιστή Αγίου

gatkaΤο μυαλό ενός πραγματικού Πολεμιστή Αγίου (Warrior Saint) είναι διαφορετικό από αυτό των περισσότερων άλλων ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, διαφέρει ακόμη και από το μυαλό οποιουδήποτε συνηθισμένου στρατιώτη ή μαχητή.

Ένας αληθινός πολεμιστής είναι απαλλαγμένος από όλες τις κοσμικές προσκολλήσεις. Κάθε ιδιοκτησία είναι γνωστό ότι είναι προσωρινό. Η προσκόλληση οδηγεί σε αδυναμία μέσα στον πολεμιστή. Ο αληθινός πολεμιστής καταλαβαίνει ότι η ζωή που ζει είναι προσωρινή και η προσκόλληση ακόμη και σε πολεμιστή είναι μια αδυναμία που θα τον κάνει να αποτύχει τελικά. Η μόνη προσκόλληση που έχει ο πολεμιστής είναι στον Θεό, ο οποίος είναι πάντα παρών μαζί με τον αληθινό πολεμιστή, τόσο στη ζωή όσο και μετά το θάνατο.

Ένας αληθινός πολεμιστής δεν θα προσπαθούσε να βλάψει αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους ή ζώα, ακόμη και για την επιβίωσή του, αφού ο αληθινός πολεμιστής αξιώνει τη δημιουργία του Θεού και δεν επιδιώκει να καταστείλει ή να τρομάξει άλλα όντα. Ως εκ τούτου, ένας αληθινός πολεμιστής είναι συμπονετικός και προσεκτικός ανά πάσα στιγμή.

Περισσότερα...

Τα όπλα στη Gatka

hm gatka 4Υπάρχουν πολλά διαφορετικά όπλα που ένας ασκούμενος της Gatka μπορεί να χρησιμοποιήσει. Οι περισσότεροι μαθητές της Gatka θα ξεκινήσουν να μαθαίνουν Gatka με ένα ξύλινο ή μπαμπού stick (παραδοσιακά γνωστό ως Soti). Πολλές από τις ασκούμενες ασκήσεις γίνονται με το ραβδί, προτού να πάρει ακόμη και ένα σπαθί. Οι περισσότεροι μαθητές αγωνίζονται ο ένας τον άλλο με ραβδιά και όχι με ξίφη. Οι χειροφύλακες φαίνεται να εμφανίζονται περισσότερο στις ράβδους σήμερα, αν και είναι απαραίτητο για τους μαθητές να μάθουν πώς να πολεμούν χωρίς αυτούς.

Το κύριο όπλο είναι το μακρύ σπαθί, μήκους περίπου 3 ποδιών, αιχμηρό στην εξωτερική καμπύλη με το κέντρο βάρους ακριβώς πάνω από την λαβή. Το σπαθί είναι παραδοσιακά γνωστό ως Talvaar ή Kirpaan. Ένα μικρό σπαθί είναι επίσης ένα πολύ συνηθισμένο όπλο. Είναι εύκολο να μεταφερθεί και έχει παρόμοια μορφή με το μακρύ σπαθί, αν και η χρήση του προφανώς εφαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο.

Ένα ξίφος με διπλό χείλος (Khanda) είναι επίσης ένα όπλο που χρησιμοποιείται στην Gatka. Σε αντίθεση με το συνηθισμένο μακρύ σπαθί, δεν είναι καμπύλο αλλά ευθύ. Είναι ένα δύσκολο όπλο στο χειρισμό αλλά το διπλό άκρο είναι ένα ισχυρό όπλο στο πεδίο της μάχης.

Περισσότερα...

Functional training vs Crossfit training

CFXWB COREFX Wall Ball In UseΤόσο για το functional training όσο και για το crossfit training έχουν γραφτεί πολλά και ειδικά στη χώρα μας έχουν γραφτεί και παρουσιαστεί διάφορα. Αρκεί από κάποιον να κάνει μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα διαπιστώσει εύκολα ότι οι τοποθετήσεις είναι ποικίλες, οι ισχυρισμοί πολλές φορές περίεργοι, ενώ δεν απουσιάζουν όπως είναι φυσικό οι υποστηρικτές και οι επικριτές και των δύο.

Εμείς θα εξηγήσουμε με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο τι είναι το καθένα, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουμε το τοπίο και να πούμε τα πράγματα με τη διάσταση που πραγματικά έχουν.

Και λίγο πριν ξεκινήσουμε, να διευκρινίσουμε επίσης ότι καθένα από αυτά τα είδη προπόνησης, όπως άλλωστε και οποιοδήποτε άλλο είδος προπόνησης, έχουν κάτι να δώσουν. Το ζητούμενο για τον καθένα όμως θα πρέπει να είναι αν αυτό ή αυτά που δίνει το κάθε είδος, είναι αυτά που επιζητά κι αν τα δίνει με τον τρόπο που τον εξυπηρετεί και του αρέσει κι όχι αν έχει ανακαλυφθεί ο τροχός ή αν και κατά πόσο πρόκειται για πανάκεια και για τον αντικαταστάτη των πάντων. Όποιος προσπαθήσει να το δει  έτσι, δυστυχώς θα βρεθεί για μία ακόμα φορά σε αδιέξοδο…

Περισσότερα...

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.