Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

Γυμναστική στο σπίτι, τι πρέπει να προσέχουμε

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παραμένουμε σπίτια μας λόγω εγκλεισμού (lockdown) είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας. Να είμαστε υγιείς  και σε φόρμα. H μόνη λύση λοιπόν είναι να κάνουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε?

Είναι λανθασμένη η άποψη ότι μόνο με την άσκηση θα δούμε αποτελέσματα που θέλουμε. Θα πάρουμε όλα τα οφέλη της άσκησης, μυική ενδυνάμωση, βελτίωση φυσικής κατάστασης, καρδιοαναπνευστική αντοχή και απόκτηση ευεξίας, αλλά δεν θα έχουμε αλλαγές ιδιαίτερες αλλαγές στην εμφάνιση μας.
Χρειάζεται και σωστή διατροφή, αλλά και τα προγράμματα άσκησης επιβάλλεται εάν υπάρχει δυνατότητα, να είναι εξατομικευμένα, για να μην κουραζόμαστε χωρίς αποτελέσματα.

Όμως τηρώντας κανόνες ασφαλείας και στην άσκηση μπορούμε να έχουμε βελτίωση της υγείας μας. Το να ακολουθείτε κάθε φορά το ίδιο πρόγραμμα ασκήσεων μπορεί να σας «βολεύει», όμως πρέπει να γνωρίζετε πως οι μύες προσαρμόζονται στις συγκεκριμένες ασκήσεις και τα αποτελέσματα μετά από μερικές εβδομάδες δεν είναι πια ευδιάκριτα. Καταλαβαίνω βέβαια, ότι είναι δύσκολο να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να «δυσκολέψετε» το πρόγραμμά σας, αν δεν έχετε έναν γυμναστή να σας δείξει, για να αποφύγετε τραυματισμούς και να γίνεται σωστά η εκτέλεση της άσκησης. Το σώμα σας χρειάζεται συνεχώς επιπρόσθετο και εναλλασσόμενο κίνητρο για να συνεχίζετε να βλέπετε ότι βελτιώνεται. 

Να θυμάσαι πως χρειάζεσαι οπωσδήποτε 4 έως 8 εβδομάδες προκειμένου να προσαρμοστεί το σώμα σου στα νέα δεδομένα και να εκπαιδευτεί κάνοντας σωστά μια άσκηση. Η διατροφή σας είναι εξίσου - ή και περισσότερο - σημαντική από τις ασκήσεις σας. Τα οφέλη της άσκησης μπορούν να αναδειχτούν μόνο αν ακολουθούμε παράλληλα και την κατάλληλη διατροφή. Όσο σκληρά κι αν προπονούμαστε αν δεν δώσουμε τα σωστά `καύσιμα` στον οργανισμό μας τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά. Βάλτε συχνά και ποιοτικά γεύματα στο διαιτολόγιό σας, για να δείτε τους κόπους σας να πιάνουν τόπο.

Μπορείτε να παρακολουθήστε ασκήσεις online, από πιστοποιημένους γυμναστές και παρατηρήστε προσεκτικά τις οδηγίες τους - αλλά προσοχή μην αρκεστείτε σε videos από ερασιτέχνες. Η ποιότητα της εκτέλεσης της άσκησης είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα που θέλεις. Η κακή εκτέλεση των ασκήσεων θα σε οδηγήσει πιθανώς σε τραυματισμό. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να εκτελείς τις ασκήσεις από μόνος σου. Αν είναι δυνατόν,
να εκτελείτε τις ασκήσεις μπροστά σε καθρέπτη για να βλέπετε την στάση του σώματος.

Εύχομαι υπομονή και δύναμη, ψυχική και σωματική!!

Source: www.fitlab.gr Eleni Petroulaki

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.