Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo functional training250

Η λειτουργική προπόνηση (functional training)

Functional TrainingΗ λειτουργική προπόνηση (functional training) έχει πλέον γίνει ένας δημοφιλής τρόπος εκγύμνασης. Σαν λειτουργική προπόνηση ορίζεται το σύνολο των ασκήσεων που εκπαιδεύουν / προπονούν τις κινήσεις που είναι απαραίτητες για την καθημερινή δραστηριότητα του ατόμου, σε συνδυασμό με προπονητικές παραμέτρους που εξυπηρετούν τις καθημερινές δραστηριότητες ή τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Η λειτουργική προπόνηση έχει τις ρίζες της στην αποκατάσταση τραυματισμών. Η θεραπεία συμπεριλάμβανε ασκήσεις οι οποίες μιμούνταν τις καθημερινές κινήσεις των ασθενών στο σπίτι ή στη δουλειά βοηθώντας τους έτσι, να επιστρέψουν ξανά στην καθημερινή τους ζωή εκτελώντας τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η λειτουργική προπόνηση προσπαθεί να προσαρμόσει και να αναπτύξει ασκήσεις που επιτρέπουν στα άτομα να εκτελούν τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής πιο εύκολα και χωρίς τραυματισμούς. Περιλαμβάνει την εκτέλεση ασκήσεων αντίστασης κατά τέτοιο τρόπο ώστε η βελτίωση της δύναμης να ενισχύει άμεσα την απόδοση των κινήσεων, έτσι ώστε οι καθημερινές δραστηριότητες ενός ατόμου να εκτελούνται ευκολότερα. Η λειτουργική προπόνηση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον μέσο άνθρωπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την πρόληψη και αντιμετώπιση κακώσεων, αλλά ακόμη και στην προσπάθεια του να μειώσει το σωματικό του βάρος.

Η λειτουργική προπόνηση είναι μια μέθοδος προπόνησης που βασίζεται σε ευρέως αποδεκτές προπονητικές αρχές και ίσως να μπορεί να χαρακτηριστεί η προπόνηση του μέλλοντος, καθώς απευθύνεται σε όλες τις ομάδες πληθυσμού καθώς επίσης και σε αθλητές. Είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης όλου του σώματος που προσφέρει και αερόβιες προσαρμογές.

 

 

Tags: λειτουργική προπόνηση, functional training, γυμναστική, ευεξία, ευελιξία, δύναμη, αντοχή, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο εκγύμνασης, fitness, προπονήσεις fitness, whole body training, hiit, circuit training, μαθήματα λειτουργικής προπόνησης, λειτουργική άσκηση, functional exercise, functional training classes, complete fitness

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.