Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo parkour250

Το Parkour είναι Parkour

20294570 254190545098171 5844519455565779894 nΤο Parkour είναι μια τέχνη, η τέχνη της μετακίνησης, σύμφωνα με την πρώτη ομάδα Parkour στη Γαλλία, τους Yakamasi (ένα όνομα που προέρχεται από την γλώσσα Lingala του Congo, και σημαίνει δυνατό πνεύμα, δυνατό σώμα, δυνατός άνθρωπος, αντοχή).

Όταν το εξηγείς στον κόσμο λες σκαρφαλώνω, πηδάω, κινούμαι συνέχεια. Είναι ο ορισμός. Αλλά κανείς δεν το καταλαβαίνει, πρέπει να το δουν. Είναι μόνο μια κατάσταση του μυαλού. Είναι όταν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και κερδίζεις μια ενέργεια. Μια καλύτερη γνώση του κορμιού, να είσαι ικανός να κινείσαι και να ξεπερνάς εμπόδια στον πραγματικό κόσμο ή σε ένα εικονικό κόσμο όλα όσα σε αγγίζουν στο μυαλό, όλα όσα σε αγγίζουν στην καρδιά. Όλα αυτά που σε αγγίζουν φυσικά.

Το Parkour είναι μια σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την κίνηση από ένα σημείο σε ένα άλλο όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και γρήγορα, χρησιμοποιώντας κυρίως τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος. Πρόκειται για μια μέθοδο που σκοπός της είναι να βοηθά κάποιον να υπερπηδά εμπόδια τα οποία μπορεί να είναι οτιδήποτε στο περιβάλλον – από κλαδιά και πέτρες ως φράχτες, πεζούλια, μπάρες, κάγκελα και τσιμεντένιους τοίχους. Το parkour μπορεί να εξασκείται σε αστικές αλλά και σε αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον David Belle, ιδρυτή του Parkour, «η φυσική οπτική του parkour είναι να υπερβαίνεις όλα τα εμπόδια στην διαδρομή σου όπως θα το έκανες σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θέλεις να κινηθείς με τέτοιο τρόπο, με κάθε κίνηση, έτσι ώστε να βοηθηθείς να κερδίζεις περισσότερο έδαφος από κάποιον ή κάτι είτε αποδρώντας από αυτό είτε κυνηγώντας το». Ακόμη όπου και να πας πρέπει να είσαι ικανός να γυρίσεις πίσω, αν πας από το Α στο Β, χρειάζεται να είσαι ικανός να πας πίσω από το Β στο Α, αλλά όχι αναγκαστικά με τις ίδιες κινήσεις ή διαδρομή. Όταν κάποιος αντιμετωπίζει μια εχθρική αντιπαράθεση με ένα άτομο, θα μπορεί να είναι ικανός να παλέψει ή να εξαφανιστεί. Όπως οι πολεμικές τέχνες είναι μια μορφή εξάσκησης για πάλη, το parkour είναι μια μορφή εξάσκησης για τη γρήγορη και αποτελεσματική μετακίνηση. Η κατηγοριοποίηση του parkour ως δραστηριότητα είναι δύσκολη, αφού κάποιοι το θεωρούν άθλημα ενώ κάποιοι πολεμική τέχνη. Εξ αιτίας της μοναδικής φύσης του το parkour συχνά λέγεται ότι ανήκει στην δική του κατηγορία, πολλοί είναι ευχαριστημένοι με το να τοποθετούν το Parkour στη δική του κατηγορία: «Το Parkour είναι Parkour».

 

Tags: parkour, parkour aigaleo, parkour athens, parkour classes, παρκούρ, παρκούρ Αιγάλεω, παρκούρ πάρκο Μητέρας, παρκούρ Αθήνα, δυτικά προάστια, σχολές Παρκούρ, μαθήματα παρκούρ, ακροβατικά παρκούρ, parkour flips, προπονήσεις παρκούρ, παρκούρ ενήλικων, παρκούρ στο πάρκο, parkour spot, παρκουρ για αρχαριους, ακαδημια παρκουρ, πιστα παρκουρ, free running greece, parkour academy, παρκουρ για παιδια, παρκο παρκουρ, παπουτσια παρκουρ, τεχνικές παρκούρ, flips, parkour acrobatics, the art of movement, tricking, animal flow, παρκούρ για όλους, parkour gym, γυμναστήριο parkour, άθλημα παρκούρ

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.