Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

10 βασικές αρχές για την σωστή επιλογή ενός personal trainer
trainer

Ένας καλός προσωπικός γυμναστής μπορεί να σας κινητοποιήσει θετικά και να σας φέρει προ των ευθυνών σας όσον αφορά το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα γυμναστικής. Επίσης θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε σωστά τον χρόνο σας προκειμένου να δείτε σταθερά αποτελέσματα χωρίς τραυματισμούς.

Πως μπορείτε όμως να είστε σίγουροι ότι τα λεφτά σας θα πιάσουν τόπο και δεν θα καταλήξετε απογοητευμένος/η με την επιλογή σας; Το να εξετάσει κανείς τα σωστά κριτήρια πριν επιλέξει τον κατάλληλο γυμναστή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αρκεί μόνο να αφιερώσει λίγο χρόνο πριν κάνει την επιλογή του. Άρα τα παρακάτω μπορούν να σας βοηθήσουν για μια πιο σίγουρη ποιοτικά επιλογή:

Πτυχίο / Πιστοποιητικά

O personal trainer θα πρέπει να κατέχει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια ότι έχει τελειώσει κάποια σχολή φυσικής αγωγής και/ή έχει λάβει επίσημη πιστοποίηση από έναν αναγνωρισμένο φορέα. Επίσης ο κάθε personal trainer μπορεί να κατέχει και διάφορες εξειδικεύσεις που έχει  επιλέξει  να εμβαθύνει. Οι σχολές και τα πιστοποιητικά είναι στην ουσία μία αναγνώριση γνώσεων ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες για την σωστή και ασφαλή εκγύμναση.

Εξειδικεύσεις

Κάθε personal trainer ανάλογα με τους τομείς που εξειδικεύεται, μπορεί να σας προσφέρει και τα πλεονεκτήματα του αντίστοιχου τρόπου εκγύμνασης που πρεσβεύει. Όπως ένας γυμναστής της άρσης βαρών μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την μυϊκή σας δύναμη, έτσι και κάποιος γυμναστής που ασχολείται με αερόβια αθλήματα όπως το τρέξιμο θα σας βοηθήσει περισσότερο να βελτιώσετε την λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού σας συστήματος.

Φιλοσοφία

Αυτό είναι ένα άλλο επίσης υποκειμενικό ζήτημα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και παίζει βασικό ρόλο στο αν θα ευχαριστηθείτε την γυμναστική ή όχι. Πώς ετοιμάζει ο γυμναστής το πρόγραμμα του και με βάση ποια κριτήρια; Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που γίνεται σε κλειστό χώρο γυμναστηρίου ή είναι ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους; Θα χρησιμοποιείτε μηχανήματα εκγύμνασης ή ελεύθερα βάρη. Ρωτήστε τον γυμναστή για την φιλοσοφία εκγύμνασης που ακολουθεί και κρίνετε εσείς οι ίδιοι αν αυτή είναι συμβατή με τις δικές σας ανάγκες.

Προσωπικότητα

Υπάρχουν ορισμένοι που βελτιώνονται με τα ενθαρρυντικά σχόλια και την θετική υποστήριξη, ενώ ορισμένοι θέλουν κάποιον, να τους φωνάζει και να τους πιέζει προκειμένου να βγάλουν αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες έξτρα επαναλήψεις που κάνουν την διαφορά. Όπως και να έχει καλό είναι να κάνετε μία δοκιμαστική συνεδρία με τον γυμναστή για να πάρετε μία ιδέα για το προσωπικό του στυλ και να δείτε αν έχετε καλή χημεία. O κάθε γυμναστής έχει ξεχωριστή προσέγγιση και εμπειρία και μετά από μία μικρή αναζήτηση θα είναι εύκολο να βρείτε εκείνη ή εκείνον που σας ταιριάζει καλύτερα.

Εμπειρία

Ένας personal trainer που έχει αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας λογικά θα έχει δοκιμάσει επαρκώς τις τεχνικές που ακολουθεί και θα τις έχει βελτιώσει κιόλας. Ωστόσο η εμπειρία συνοδεύεται συνήθως και με υψηλότερο κόστος, γι΄αυτό ο ασκούμενος θα πρέπει να σκεφτεί καλά αν θέλει να εμπιστευτεί έναν σχετικά vέο γυμναστή που μόλις αποφοίτησε από κάποια σχολή και θέλει να αποδείξει τις δυνατότητες του με χαμηλότερο κόστος ή να επιλέξει την πιο σίγουρη λύση ενός ανθρώπου με εμπειρία με το ανάλογο κόστος.

Κόστος

Έτσι όπως η εμπειρία, η προσωπικότητα και η φιλοσοφία διαφέρουν αρκετά ανάμεσα στους γυμναστές έτσι διαφέρει και η τιμή που χρεώνουν ανά ώρα. Το κόστος εξαρτάται συνήθως από τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει ο κάθε γυμναστής καθώς και από την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται. Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσετε μαθήματα με κάποιον γυμναστή να σκεφτείτε καλά το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε κάθε μήνα για την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Αρκετοί γυμναστές προσφέρουν ομαδικά προγράμματα με μία μικρή επιπλέον επιβάρυνση, ανά κάθε επιπλέον άτομο και έτσι αν οικονομικά δεν είναι δυνατή η καθαρά ατομική προπόνηση, μπορείτε να μοιραστείτε το κόστος με κάποιο φιλικό πρόσωπο ή συγγενή σας και να απολαύσετε όλα τα οφέλη ενός προσωπικού γυμναστή.

Διαθεσιμότητα

Επειδή είναι πολύ σημαντικό να κανονίζετε την γυμναστική σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι καλό να ρωτήσετε τον γυμναστή σας για τις ώρες που μπορεί να είναι διαθέσιμος. Πόσους ασκούμενους έχει στο εβδομαδιαίο του πρόγραμμα; Προτιμάει να κανονίζει συγκεκριμένες ώρες κάθε εβδομάδα ή σας δίνει την δυνατότητα για ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σας;

Τοποθεσία.

Συνήθως οι προσωπικοί γυμναστές είναι διατεθειμένοι να εργαστούν σε συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται κοντά στην βάση τους. Επίσης αν οι γυμναστές διαθέτουν προσωπικό χώρο με εξαρτήματα γυμναστικής, και πρέπει να τους επισκέπτεστε εσείς τότε η μεγάλή απόσταση θα σας κουράσει και σε βάθος χρόνου θα σας αποτρέψει από το να συνεχίσετε την πρόοδο σας.

Φήμη

Όταν ένας ασκούμενος επιτυγχάνει τους στόχους του, αυτό είναι ίσως η καλύτερη ένδειξη ότι ο γυμναστής κάνει καλά την δουλειά του. Επομένως αν ακούσετε καλά λόγια για κάποιον γυμναστή από φίλους σας ή γνωστούς σας αυτό είναι μια πολύ καλή ένδειξη για την ποιότητα της δουλειάς του. 

Ένστικτο

Όλα τα παραπάνω κριτήρια είναι πολύ σημαντικά για να διαλέξετε έναν καλό personal trainer, ωστόσο πάνω από όλα θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Διαλέξτε ένα γυμναστή που είναι γνώστης του αντικειμένου, διαθέτει καλή εμπειρία και σας εμπνέει εμπιστοσύνη. Διαφορετικά αν δεν αισθάνεστε άνετα τότε αυτό θα επηρεάσει αρνητικά όλη την διαδικασία εκγύμνασης.

Να είστε καλά και καλό ξεκίνημα στην εμπειρία της εξατομικευμένης προπόνησης (personal training)!

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.