Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

wellness yoga loga 250

Πως λειτουργεί η Wellness Yoga (γιόγκα της ευεξίας)

Καταλαβαίνοντας ότι η ευεξία αποκτάται μέσα από την εξέταση, αλλά και τη βελτίωση του τρόπου ζωής, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: “Και τι μπορώ να κάνω για αυτό; Ποιος θα με βοηθήσει;” Την απάντηση δίνει η Wellness Yoga (γιόγκα της ευεξίας), η οποία “έρχεται” να βοηθήσει τον άνθρωπο να φέρει σε ισορροπία τις τρεις διαστάσεις του, σώμα – ψυχή – πνεύμα, αλλά και τον εαυτό του με το περιβάλλον στο οποίο ζει και συναναστρέφεται. Έτσι αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ολιστικά, εξετάζει τους τομείς της ζωής του (σωματικό, οικονομικό, επαγγελματικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, νοητικό, πνευματικό, και περιβαλλοντικό), και εντοπίζοντας που υπάρχουν ελλείψεις ή δυσαρμονίες, εξηγεί πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ευεξία σε βάθος χρόνου. Λαμβάνοντας υπόψη την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία και καθημερινότητα του καθενός, βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται σε κάθε έναν από τους παραπάνω τομείς για να βρουν την ισορροπία, τη δύναμη, την ανθεκτικότητα, την ευτυχία και την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους, ζώντας παράλληλα τη ζωή τους με περισσότερη υγεία και ευεξία.

images 4

Η Wellness Yoga (γιόγκα της ευεξίας) είναι μια φυσική θεραπεία που επικεντρώνεται εξίσου στην ισορροπία, τη δύναμη και την ευεξία. Οι μαθητές προχωρούν φυσικά μέσα από συνδεδεμένες ρυθμικές στάσεις, ενωμένες με αναπνοή, φέρνοντας μια αυξημένη συνειδητοποίηση. Αυτή η ισχυρή μορφή κινητικού διαλογισμού προωθεί τον καθαρισμό και την ένωση μεταξύ του σώματος, του νου και πνεύματος. Ως ανθρώπινα όντα απαιτούμε ένα φυσικό και διανοητικό πρόγραμμα ευεξίας που απευθύνεται άμεσα στις ανάγκες μας. Η Wellness Yoga (γιόγκα της ευεξίας) είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα αυτομετασχηματισμού για την προσωπική ανάπτυξη. Είναι μια ολιστική τεχνολογία αρμονικής ανάπτυξης αφού αντλεί, περιλαμβάνει και συνδυάζει, στοιχεία και τεχνικές και προσφέρει τα οφέλη από όλες τις υπόλοιπες γιόγκα.

Η Wellness Yoga (γιόγκα της ευεξίας) είναι μια πλήρης επιστήμη που περιλαμβάνει, στάσεις γιόγκα (asanas), mudras (θέσεις χεριών), αναπνοή (Pranayam), ήχο (naad), διαλογισμό (simran), και χαλάρωση (nidra). Η Wellness Yoga (γιόγκα της ευεξίας) εξασκείται σε σετ ασκήσεων τα οποία αποτελούν μια πλήρη εξάσκηση και δράση. Οι ασκήσεις είναι συγκροτημένες σε μια συνεργειακή σειρά ώστε να έχουν ένα πλήρες και υπολογισμένο αποτέλεσμα. Επίσης χρησιμοποιεί τον ήχο του γκόνγκ σε συνδυασμό με την πρακτική της γιόγκα για να δημιουργήσει μια αυθόρμητη κατάσταση διαλογισμού και θεραπευτικής χαλάρωσης που διευκολύνει την κίνηση της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα, με στόχο την επούλωση και τον μετασχηματισμό για την αφύπνιση της συνείδησης. Η Wellness Yoga (γιόγκα της ευεξίας) είναι μια συναρπαστική και ενδυναμωτική μορφή άσκησης, είναι ένα συναίσθημα, μια εμπειρία, και κάποτε μια περιπέτεια.

images 2

Σχετικά με την Ευεξία, είναι σημαντικό να κατανοηθούν τις ακόλουθες έννοιες:

Ολισμός - η υγεία και η ευημερία είναι τα αποτελέσματα συνεχούς αλληλεπίδρασης. Κάθε διάσταση είναι αλληλένδετη με τις άλλες. Ζώντας όσο το δυνατόν πληρέστερα.

Ισορροπία - ενώ αναγνωρίζεται η μεταβαλλόμενη φύση της ζωής, κοιτάμε να την εξισορροπήσουμε δίνοντας σημαντική προσοχή στις διάφορες πτυχές. Η έλλειψη επαρκούς προσοχής οποιαδήποτε πτυχής θα οδηγήσει σε λιγότερη από τη βέλτιστη ανάπτυξη καθώς και πιθανόν να οδηγήσει σε χρόνια δυστυχία.

Αυτό-Ευθύνη - η προσωπικότητα, η υγεία και η ευτυχία ενός. Η αυτονομία προϋποθέτει την αυτογνωσία, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας που οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των αιτιών και των συνεπειών της συμπεριφοράς του / της.

Θετική και Προληπτική – η ευεξία απαιτεί κυρίως θετικές προοπτικές και αξίες με τις οποίες θα ζήσουμε. Απαιτεί επίσης μια ισχυρή αίσθηση σκοπού και συνειδητή, σκόπιμη δράση. Αυτές είναι οι αρχικές υποθέσεις μας και έχουν δοκιμαστεί καλά μέσα από το χρόνο. Ωστόσο, παρέχουν απλά ένα απλό πλαίσιο, το που βάζετε αυτό το πλαίσιο εξαρτάται απόλυτα από εσάς.

Η γνώση είναι το πρώτο βήμα προς την υγεία & ευεξία, το δεύτερο είναι η αποφασιστικότητα και το τρίτο η δέσμευση σε νέες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε. Για την ευεξία είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε την αντοχή μας ώστε και να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Η ανάπτυξη και η ισορροπία είναι ένα δυναμικό κομμάτι του να είσαι καλά, είναι μια διαδικασία, με αποτέλεσμα να γίνουμε ένα καλύτερο, υγιέστερο και ευτυχέστερο άτομο. Η πεποίθηση εδώ είναι ότι, όλα αυτά έχουν βάση σε πολλαπλά επίπεδα και πρέπει να τελειοποιηθούν ώστε να υπάρχει βοήθεια προς την βελτίωση και τη συνεχή ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, το επόμενο βήμα θα είναι ότι θα εργαστούμε για την εξισορρόπηση των ενεργειών, τα συναισθήματα και τις κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και την τελειοποίησή τους, προκειμένου να πετύχουμε το σημείο εκκίνησης μιας συνεχούς προσωπικής ανάπτυξης.

633c9186d9db871faa57b046bc4c410e

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται την ανάπτυξη, ως μέρος μιας υγιούς ζωής στον δρόμο για την ευτυχία. Όταν ο καθένας από εμάς δεν φροντίζει για τη ευεξία του τότε αυτό θα επηρεάσει διάφορα επίπεδα της ζωής μας, καθώς και της ψυχικής υγείας μας. Επομένως, μην αφήνετε την ευεξία σας στην τύχη, ζητήστε την βοήθεια και καθοδήγηση προς το σωστό δρόμο της εκπλήρωσης όλων αυτών που ονειρεύεστε. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, το μέγεθος, το σχήμα ή την ελκυστικότητα του ατόμου, η ευεξία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ποιότητας ζωής. Καθορίζει πώς βλέπουμε αισθανόμαστε και αλληλεπιδρούμε τελικά, με τους άλλους και ευδοκιμούμε στη ζωή και την εργασία. Μια αλλαγή σε κάθε ένα από εμάς επηρεάζει και τους ανθρώπους γύρω μας και τελικά συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο υγιούς κοινωνίας.

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν»

«Το φάρμακό σου είναι η τροφή σου και η τροφή σου το φάρμακό σου»

«Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να αυτό-θεραπεύεται. Ύψιστη σημασία έχουν: Η διατροφή, η κίνηση, το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής, ο τρόπος σκέψης.»

Ιπποκράτης 460-377 π.Χ

 

Tags: wellness yoga, yoga, ευεξία, ευελιξία, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο γιόγκα, μαθήματα γιόγκα και χαλάρωση, ευλυγισία, γιόγκα και ευεξία, wellness living, wellness yoga classes, γιόγκα για όλους

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.