Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo personal training250

Χαρακτηριστικά εξατομικευμένης προπόνησης

Naples Fl personal trainingPersonal training δεν μπορεί να αναλάβει οποιοσδήποτε γυμναστής. Ο προσωπικός γυμναστής έχει ειδικά προσόντα και συγκεκριμένο τρόπο εργασίας. Ο personal trainer δεν μπορεί να είναι εμπειρικός γυμναστής. Οι άνθρωποι που έχουν γνώσεις οι οποίες προέκυψαν από προσωπικά βιώματα, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι ικανοί για να γυμνάσουν τον εαυτό τους και μόνο. Η δουλειά του γυμναστή είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτεί γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και εργοφυσιολογίας. Η βελτίωση της υγείας ενός ανθρώπου είναι πολύ σοβαρό έργο και προϋποθέτει επιστημονική εκπαίδευση. 

Στην πρώτη συνάντηση μπαίνουν οι βάσεις για μια καλή και αποτελεσματική συνεργασία. Γίνεται λήψη ιατρικού ιστορικού, ιστορικού καθημερινής φυσικής δραστηριότητας, ανάλυση σωματικής σύστασης, γίνονται  τεστ αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης του ασκούμενου του επιπέδου ευλυγισίας και του επιπέδου μυϊκής αντοχής και δύναμης. Έπειτα αναλύουμε και ορίζουμε τις παραμέτρους που θα συμβάλουν και θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων που θα θέσουμε από κοινού και τέλος σχεδιάζουμε το πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής που αρμόζει στις προσωπικές ανάγκες και δυνατότητες του ασκούμενου. Επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται αξιολόγηση των δυνατοτήτων και έλεγχος της προόδου του ασκούμενου, καταγράφεται η αλλαγή και αναπροσαρμόζεται το πρόγραμμα αναλόγως με τις ανάγκες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου. Ο προσωπικός γυμναστής θα πρέπει να έχει ειδίκευση στο κομμάτι της προπόνησης αντιστάσεων, ενώ θα μπορεί να καλύψει και το outdoor κομμάτι της προπόνησης. Επίσης ο ασκούμενος που πληρώνει προσωπική προπόνηση είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν δίνει κανένα περιθώριο πειραματισμού. Δυστυχώς, όσο υψηλό επίπεδο μόρφωσης και αν έχει ένας γυμναστής, όσο εξοπλισμό και αν διαθέτει εάν δεν είναι πολύ έμπειρος δεν μπορεί να είναι άμεσα αποτελεσματικός.

Η θεωρία λέει ότι ο αποτελεσματικός γυμναστής μπορεί να δουλέψει ακόμη και χωρίς εξοπλισμό. Στη πραγματικότητα τα όργανα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της δουλειάς αφού η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα στο κομμάτι του fitness. Το personal training studio είναι γυμναστήριο με λίγα τετραγωνικά μέτρα και εναλλακτικό εξοπλισμό. Συνήθως ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αντιστάσεις (λάστιχα, αλτήρες, μπάρες), μπάλες (fit ball, medicine ball), στρώματα ακόμη και pilates small equipment (bosu, theraband, foam Roller). 

Η μορφή της προπόνησης και τα  είδη των  ασκήσεων που εφαρμόζουμε στο personal training είναι βασισμένα στο functional fitness training (λειτουργική προπόνηση). Όταν λέμε “λειτουργική προπόνηση”, εννοούμε το σύνολο των ασκήσεων που βελτιώνουν τις κινήσεις που είναι απαραίτητες για την καθημερινή μας δραστηριότητα με ταυτόχρονη συμμετοχή πολλών μυϊκών ομάδων. Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και της ιδιοδεκτικότητας, να αυξήσει τη μυϊκή και ενδομυϊκή συναρμογή και να βελτιώσει κατά πολύ την αθλητική απόδοση και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Παραλλαγές / παράμετροι  προπόνησης που χρησιμοποιούνται βασισμένα στο functional fitness επίσης είναι:

  • Circuit training (κυκλική προπόνηση)
  • Interval training (διαλειματική προπόνηση)
  • Pilates & yoga based exercises
  • Balance training exercises (BOSU,fit ball, foam rollers)
  • TRX  suspension training(ιμάντες)
  • Resistance training (βαράκια, λάστιχα, kettlebels, medicine balls κ.α)
  • Flexibility exercises (stretching)
  • Relax exercises

Επίσης όσον αφορά το κομμάτι της διατροφής, η δουλειά του εκπαιδευτή δεν είναι να σας κάνει να χάσετε βάρος, αλλά να σας αλλάξει νοοτροπία και συνήθειες ώστε να χάσετε βάρος. Για παράδειγμα ρωτήστε τον εαυτό σας 3 φορές γιατί θέλετε να χάσετε βάρος και έτσι θα ανακαλύψετε τον πραγματικό σας στόχο. Τις φορές λοιπόν που θα θελήσετε να εγκαταλείψετε, ο προπονητής σας θα είναι αυτός που θα σας βοηθήσει να επιμείνετε και να πάρετε έξυπνες αποφάσεις. Οι προσωπικοί γυμναστές ως επαγγελματίες του υγιεινού και σωστού τρόπου ζωής, μπορούν να έχουν μία άποψη αναφορικά με έναν σωστό τρόπο διατροφής. Αυτό ωστόσο, αποτελεί γενική εκτίμηση και δεν πρέπει να λαμβάνεται ως επίσημη εξατομικευμένη διατροφική πρόταση. Με απλά λόγια, οι προπονητές μπορούν ενδεχομένως να σας προτείνουν ποιες τροφές είναι «καλές» και ποιες «κακές» για το σκοπό που θέλετε να κατακτήσετε, αλλά αυτό δεν τους κάνει αυτόματα διαιτολόγους.


Τέλος, η προσωπική προπόνηση στηρίζεται αποκλειστικά στην καλή επικοινωνία γυμναστή ασκούμενου. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης προκύπτει μέσα από την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών του δεύτερου, τις οποίες θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσει με ακρίβεια ο πρώτος. Η ικανότητα αναγνώρισης των συναισθημάτων και του ψυχισμού του ασκούμενου είναι θεμελιώδες προσόν του γυμναστή. Ο ασκούμενος που νιώθει ότι μπορεί να επικοινωνήσει, αυξάνει την αυτοπεποίθηση του, βρίσκει δυνάμεις, ξεπερνά τον εαυτό του.

 

Tags: personal, προσωπική προπόνηση, εξατομικευμένη προπόνηση, training, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο εκγύμνασης, personal training, προπόνηση για όλους, personal fitness sessions, semi personal, personal fitness, υγεία, ευεξία, γυμναστήριο personal

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.