Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo hapkido250

Χαρακτηριστικά και αρχές Hapkido

hm konstantinos perreas02
Το Hapkido είναι μια «αντί-πολεμική τέχνη». Σχεδιάστηκε ως ένας τρόπος για να υπερασπιστεί και να ξεπεράσει έναν επιτιθέμενο με ικανότητες σε πολλές μορφές πολεμικής μάχης.  Ωστόσο, σε αντίθεση με τη σύγχρονη κατάρτιση MMA, το Hapkido δίνει στον φοιτητή μια σταθερή βάση σε διάφορες μορφές άμυνας και ρίζες της στρατηγικής αυτής της άμυνας στις αρχές του νερού, του κύκλου και της αρμονίας. Αυτό δίνει στον φοιτητή ένα στέρεο πλαίσιο για να αναπτύξει την ικανότητά του έτσι ώστε να μην πιάνεται εκτός «απρόοπτου» όταν βρίσκεται σε πραγματικές αμυντικές καταστάσεις.

Έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει σε έναν πολεμικό καλλιτέχνη να υποτάξει γρήγορα έναν αντίπαλο και να καταστήσει κάθε επιτιθέμενο εντελώς ανίκανο να προκαλέσει βλάβη. Δεδομένου ότι το Hapkido προσφέρει πλήρη έλεγχο σε μια φυσική αντιπαράθεση και δίνει έμφαση στην ακρίβεια πέρα ​​από την ωμή δύναμη, ο hapkidoka μπορεί να εντοπίσει τυχόν βλάβες που αντιμετωπίζονται σε έναν αντίπαλο και να αποφύγει τη δημιουργία ακούσιων τραυματισμών.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ιδιωτικών φορέων ασφαλείας και επιβολής του νόμου σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά, μην ξεγελιέστε. Το Hapkido δίνει επίσης τη δυνατότητα στον επαγγελματία να εκμεταλλεύεται την εξαιρετικά ισχυρή, ακόμη και θανατηφόρα δύναμη εάν είναι απολύτως απαραίτητο, όπως σε μια σύγκρουση ζωής ή θανάτου. Η πρωταρχική έμφαση της τέχνης είναι στην πρακτική αυτοάμυνα.

Κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του Hapkido είναι:

 • Φιλοσοφία των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών.
 • Φιλικό - είστε μέλος της οικογένειας Hapkido.
 • Σεβασμός για τον εαυτό και τους άλλους.
 • Αυτοπειθαρχία και αυτοπεποίθηση.
 • Ρεαλιστική άμυνα ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση.
 • Ισχυρές γροθιές και κλωτσιές.
 • Αποτελεσματικές πτώσεις.
 • Δυναμικές ρίψεις και ανατροπές.
 • Ορθοπάλη και μάχη-πάλη εδάφους.
 • Κυκλικές και γραμμικές τεχνικές.
 • Οδυνηρά κλειδώματα αρθρώσεων και επιθέσεις σημείων πίεσης.
 • Μαχαίρι, στυλό, κοντό ραβδί, μπαστούνι, κοντάρι, σπαθί, ζώνη, πέτρα και πιστόλι.
 • Ανακούφιση από το στρες.

Οι τρεις αρχές του Hapkido αποσκοπούν να περιγράψουν τις φιλοσοφικές ιδέες που καθορίζουν το Hapkido. Αυτές οι θεμελιώδεις έννοιες έχουν σημασία τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

 • Κυκλική κίνηση

Ο κύκλος συμβολίζει τη φυσική και συνεχή κίνηση. Σε σχέση με μια γροθιά επιτιθέμενου - αντί να την εμποδίζει με ένα άμεσο τετράγωνο (συναντώμενη δύναμη με δύναμη), η κυκλική αρχή χρησιμοποιείται για να εκτρέψει ή να επαναπροσανατολίσει τη δύναμη της γροθιάς. Η χρήση ενός κύκλου όχι μόνο διαταράσσει τη δύναμη του αντιπάλου, αλλά και θέτει τη θέση για μια αντεπίθεση. Στην καθημερινή ζωή μπορεί να εφαρμοστεί η ίδια αρχή - εάν κάποιος κάνει αρνητικά σχόλια τότε αυτά δεν πρέπει να αντισταθμίζονται με αρνητικές αποδόσεις, αλλά να αποκλίνουν κυκλικά με θετικά.

Ο κύκλος μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως μια αόρατη περιοχή γύρω από τον εαυτό - εάν η γροθιά των επιτιθέμενων δεν έρχεται μέσα σε αυτόν τον κύκλο δεν υπάρχει λόγος να μπλοκαριστεί. Η κυκλική κίνηση είναι επίσης σημαντική σε σχέση με την εκπαίδευση των σπουδαστών. Οι τεχνικές πρέπει να επανεξετάζονται βάση τις πρόσθετες γνώσεις που αποκτήθηκαν από την ολοκλήρωση του κύκλου.

 • Μη αντίσταση ή αρμονία

Σε ένα επίπεδο η αρμονία ή η μη αντίσταση που προσπαθούμε να αναπτύξουμε είναι μέσα μας, συνδέοντας το μυαλό και το σώμα. Με απλά λόγια, κάποιος θα πρέπει να διασφαλίζει ότι το σώμα ή οι αισθήσεις δεν υπαγορεύουν πράξεις. Στην καθημερινή ζωή πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει αρμονία ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα, έτσι ώστε να ακολουθούμε το σωστό δρόμο. Σε στενή σχέση με την θεωρία της αρμονίας, είναι η έννοια του "άδειου μυαλού" - ένα μυαλό απαλλαγμένο από ακαθαρσίες.

Σε άλλα επίπεδα θα πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε σε αρμονία με το περιβάλλον και τον αντίπαλό μας. Σε σχέση με μια γροθιά, παρόλο που η δύναμη κατευθύνεται κατευθείαν σε εμάς, δεν πρέπει να αντισταθούμε στη δύναμη αυτή αλλά να πάμε με αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο εναρμονίζουμε με τη δύναμη που γίνεται με αυτήν.

 • Η αρχή του νερού

Δύο από τα χαρακτηριστικά του νερού είναι: απαλότητα και προσαρμοστικότητα. Η απαλότητα γενικά συνδέεται με τη ζωή, ενώ η σκληρότητα ή η ευθραυστότητα συνδέονται με το θάνατο. Η απαλότητα έχει την ικανότητα να κερδίσει ενάντια στη σκληρότητα. Το Hapkido είναι "μαλακό" και αμυντικό, με έμφαση σε ρίψεις, περιστροφές και τεχνικές σημείων πίεσης. Κατά την εκπαίδευση στο Hapkido τόσο το σώμα όσο και το μυαλό θα πρέπει να γίνουν πιο μαλακά.

Η προσαρμοστικότητα μπορεί να περιγραφεί με την εκτροπή της γροθιάς ενός εισβολέα. Είμαστε σαν το νερό που έχει διεισδύσει σε μια πέτρα: μόλις η πέτρα χωρίσει το νερό από το να ρέει μαζί, πάλι περιβάλλει την πέτρα. Η προσαρμοστικότητα, η σταθερή ροή, η διείσδυση και η απαλότητα ισχύουν για τις δράσεις τόσο στην προπόνηση όσο και στη ζωή γενικά. Για παράδειγμα, η προσαρμοστικότητα αναφέρεται στην προσαρμογή θετικά στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και στην εξεύρεση της καλύτερης πορείας.

 

Tags: hapkido, χαπκιντο, Κορέα, αυτοάμυνα, όπλα, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο αυτοάμυνας, μαθήματα αυτοάμυνας, πολεμική τέχνη, μαθήματα hapkido, προπονήσεις αυτοάμυνας, κορεατική αυτοάμυνα, complete self defense, σπαθί κοντάρι, κλειδώματα, λακτίσματα, χτυπήματα, μάχη εδάφους, τεχνικές hapkido

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.