Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo hapkido250

Οφέλη Hapkido

 • Βελτίωση φυσικής κατάστασης: Οι πολεμικές τέχνες είναι μια προπόνηση υψηλής αερόβιας και αναερόβιας ενδυνάμωσης που χρησιμοποιεί κάθε μυϊκή ομάδα στο σώμα. Μπορεί να βελτιώσει πολλά από τα στοιχεία της φυσικής κατάστασης, όπως την αντοχή, τον μυϊκή δύναμη, την ευελιξία, την ισορροπία και το συντονισμό. Οι πολεμικές τέχνες προσφέρουν πολλά οφέλη, αλλά ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την καλή φυσική κατάσταση, οι πολεμικές τέχνες μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε σε φόρμα και να παραμείνετε υγιείς.
 • Ισορροπία και σωστή στάση του σώματος:η εξισορρόπηση και η διατήρηση μιας σωστής στάσης είναι εξαιρετικά σημαντικά κατά την εκτέλεση κάθε τεχνικής, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς, μυϊκές κράμπες, κλπ. Μέσα από τη  διδασκαλία του Hapkido έρχεται η σωστή στάση σώματος που είναι απαραίτητη.
 • Σωστή αναπνοή:το να μαθαίνεις να αναπνέεις στις πολεμικές τέχνες είναι από τα σημαντικότερα πράγματα. Κάποτε ένας εκπαιδευτής έλεγε πως μπορεί να καταλάβει πως παίζει κάποιος από τον τρόπο που ανασαίνει. Το να αναπνέεις, να ανασαίνεις σωστά μπορεί πραγματικά να σου σώσει την ζωή καθώς αυτό σε μαθαίνει να εκτονώνεις την πίεση που μπορεί να δεχτείς όταν βρεθείς σε καθεστώς πίεσης.
 • Αυτοάμυνα:η δυνατότητα να υπερασπιστεί κάποιος τον εαυτό του ενάντια σε έναν επιτιθέμενο είναι μια αίσθηση ενδυνάμωσης. Οι περισσότερες πολεμικές τέχνες χρησιμοποιούν την αυτοάμυνα ως ακρογωνιαίο λίθο του συνόλου του προγράμματος. Μέσω της εξαιρετικά ευρείας ποικιλίας τεχνικών που προσφέρει το Hapkido μπορείτε να είστε σίγουροι ότι με την πάγια πρακτική, μάθετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας με μια ποικιλία διαφορετικών τρόπων.
 • Ηαπόκτηση αυτοπειθαρχίας: μια από τις κεντρικές αρχές όλων των συστημάτων πολεμικών τεχνών είναι μια απόλυτη εστίαση στην αυτοπειθαρχία. Στους ασκούμενους με ένα υπόβαθρο πολεμικών τεχνών, υπενθυμίζεται συνεχώς για το πόσο ουσιαστική είναι η αυτοπειθαρχία και η αυτοσυγκράτηση. Οι πολεμικές τέχνες επίσης θα βοηθήσουν στην ψυχική εστίαση, δίνοντάς την δυνατότητα επικέντρωσης σε μια εργασία. Η πειθαρχία που διδάσκεται στη σχολή, σε σχέση με τις στολές, τα έθιμα και τις τεχνικές, συχνά μεταφράζεται και σε άλλους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και δουλειές του σπιτιού.
 • Ηαπόκτηση αυτογνωσίας: από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι είναι ότι είναι συνεχώς «στην πρίζα». Αν και υπάρχουν πολλά οφέλη στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλά περισσότερα οφέλη στη σιωπή. Δυστυχώς η σιωπή φαίνεται να είναι σπάνια στις μέρες μας. Σε κάποια στιγμή στην ζωή, κάθε ένας από εμάς αναγκάζεται να μάθει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε σε αυτή τη ζωή είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αυτή η μάχη γίνεται στην ακινησία της καρδιάς μας και την προθυμία να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας. Πίσω από τις γροθιές, κλωτσιές, γόνατα, και τις ρίψεις ένας αληθινός καλλιτέχνης πολεμιστής μαθαίνει να κάθεται με τον εαυτό του και να ανακαλύπτει τις αδυναμίες του είναι.
 • Αποδοχή των χτυπημάτων: στοHapkido δεν μαθαίνεις μόνο να δίνεις χτυπήματα, αλλά και να δέχεσαι χτυπήματα. Ένα κύριο συστατικό της προπόνησης ακόμα, είναι πως θα μάθεις να αποτυγχάνεις μέχρι να αποκτήσεις γνώση. Είναι μέρος της ζωής η μάθηση πως όλοι κάποια στιγμή δεχόμαστε χτυπήματα. Το μυστικό είναι να μάθεις πώς να δέχεσαι με τον καλύτερο τρόπο τα χτυπήματα και να τα διαχειρίζεσαι έτσι ώστε να επανέρχεσαι με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η δυνατότητα να αντέχεις και να ξεπερνάς τις αντιξοότητες και τον πόνο, να «σηκώνεσαι» μετά την αποτυχία με σκοπό να συνεχίσεις για την επιτυχία. Διδάσκεσαι να μην τα παρατάς, να συνεχίζεις τον αγώνα σου, στοιχείο απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και προσωπικής καθημερινότητας.
 • Αποφασιστικότητα:αντιπροσωπεύει τη δύναμη της πρόθεσης, της θέλησης του καθενός να φτάσει στο στόχο του. Πηγάζει από το εσωτερικό κίνητρο του ατόμου και το ωθεί προς ένα στόχο. Εκφράζει τη δέσμευση για την «αποστολή» του αθλητή, την επιθυμία για επιτυχία. Για παράδειγμα, η ανοχή στον πόνο και η ταχύτητα εκτέλεσης είναι στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά των πολεμικών τεχνών και τροφοδοτούν τον αθλητή με την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει στην καθημερινότητά του.
 • Στοχοθεσία: το Hapkidoβασίζεται στο σύστημα απόκτησης χρωματιστών ζωνών που δηλώνουν το βαθμό ικανότητας αυτού που την φοράει. Όταν o ασκούμενος προσπαθεί να αποκτήσει την επόμενη χρωματιστή ζώνη, αποκτά πολύτιμα βιώματα για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων του.
 • Αύξηση αυτοπεποίθησης-αυτοσεβασμού:έρχεται με την επίτευξη στόχων. Έτσι το επίπεδο αυτοπεποίθησης του ασκούμενου θα πάρει μια ώθηση με κάθε νέα κίνηση που κατακτά και κάθε νέα κάθε ζώνη που κερδίζει. Δουλεύοντας μέσα στο  Hapkido  και το σύστημα κατάταξης ανά ζώνη δίνονται μετρήσιμοι στόχοι, για να ακολουθηθεί ότι είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί. Η αίσθηση της ολοκλήρωσης που νιώθει ένας ασκούμενος από την εκμάθηση μιας νέας τεχνικής ή την αποφοίτησή του σε μια νέα ζώνη, τον ακολουθεί παντού στο υπόλοιπο της ζωής του.
 • Εμφύσηση του αισθήματος του σεβασμού:στις πολεμικές τέχνες όλα είναι σχετικά με το σεβασμό. Κάθε αθλητής πολεμικών τεχνών μαθαίνει τι σημαίνει σεβασμός και πραγματική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Έτσι γίνεται γνώστης του ότι η αυτοπεποίθηση και ο σεβασμός για τους άλλους ξεκινούν από μια βαθιά αίσθηση αυτογνωσίας. Όσο προχωρά, αναπτύσσει τις δεξιότητές του και συναγωνίζεται μεγαλύτερες ζώνες, η αυτοπεποίθησή του αυξάνεται και μαθαίνει παράλληλα πως πάντα υπάρχει κάποιος που θα βρεθεί να είναι πιο δυνατός. Σε μια σωστή σχολή ο λάθος χειρισμός της δύναμης και η επίδειξη της γνώσης σε κάποιον που ξέρει λιγότερα είναι ανεπίτρεπτα. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν να υπακούν στους μαθητές που ήρθαν πριν από αυτούς, και φυσικά στον εκπαιδευτή τους. Όλοι οι εκπαιδευτές τονίζουν το θέμα του σεβασμού τακτικά και καθοδηγούν τους σπουδαστές στην πρακτική τους μέσα από το σεβασμό για τον εαυτό, τους γονείς, τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους σε κάθε ευκαιρία.
 • Ανάπτυξη της ομαδικότητας:η ομαδική εργασία, η εκμάθηση νέων πραγμάτων και η επίτευξη στόχων είναι ένα σημαντικό μάθημα ζωής. Η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση γιατί τα περισσότερα πράγματα μέσα στην σχολή γίνονται με ομαδικό τρόπο.
 • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων:Ο ασκούμενος θα γνωρίσει συναθλητές με κοινά ενδιαφέροντα, θα γίνει πιο κοινωνικός και θα κάνει νέους φίλους. Η προπόνηση πολύ συχνά θα γίνεται σε ζευγάρια οπότε θα αναγκαστεί να μάθει να συνεργάζεται με τους άλλους.
 • Ενθάρρυνση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών:εάν σκέφτεστε ότι οι πολεμικές τέχνες ενθαρρύνουν την βίαιη συμπεριφορά δικαιολογείστε εάν η μόνη εμπειρία σας προέρχεται από την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Στην πραγματικότητα, οι ασκούμενοι ενθαρρύνονται στην ειρηνική επίλυση των διαφορών τους, και να καταφεύγουν στην χρήση πολεμικών τεχνών μόνο ως μέσο αυτοάμυνας. Άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο έρχονται για να μάθουν κάτω από μία στέγη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Hapkido , έτσι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να υπάρχουν διαφορές των συμπεριφορών και των απόψεων. Ωστόσο, στην σχολή καλλιεργείται η συμπόνια και η ορθή χρήση της δύναμης.
 • Χαμόγελο, γέλιο και διασκέδαση: Κρατώντας το ενδιαφέρον στο Hapkido  δίνει το στοιχείο της διασκέδασης και του παιχνιδιού μέσα από την προπόνηση. Παραδοσιακά στις πολεμικές τέχνες είναι συνηθισμένο ο εκπαιδευτής να ασχολείται μόνο με την πειθαρχία και τη δομή της κατάρτισής τους, αλλά αν ενσωματώνει τη διασκέδαση και το παιχνίδι περιλαμβάνοντας τις κατάλληλες τεχνικές, θα προσθέσει στην αξία της εκπαίδευσης, των ασκουμένων και θα εμφυσήσει τη δίψα για να ακόμη περισσότερη βελτίωση.
 • Βελτίωση οπτικοακουστικής αισθητηριακής και νοητικής επεξεργασίας:προκειμένου ο ασκούμενος να κάνει κτήμα του τις κινήσεις που διδάσκεται και να προχωρήσει στις επόμενες ζώνες, θα πρέπει να αναπτύξει τις δεξιότητες οπτικοακουστικής αισθητηριακής και νοητικής επεξεργασίας.
 • Βελτιωμένα αντανακλαστικά:οι συμμετέχοντες στις πολεμικές τέχνες, όχι μόνο βελτιώνουν τα αντανακλαστικά τους κατά την εκτέλεση της δραστηριότητας, αλλά στην πραγματικότητα βιώνουν ταχύτερους χρόνους αντίδρασης κατά τη διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων της ζωής τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια σειρά από καθημερινές δραστηριότητες.
 • Εστίαση της προσοχής: ο αθλητής των πολεμικών τεχνών δουλεύει την συγκέντρωση σε κάτι συγκεκριμένο, έχει μάθει να εστιάζει είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στο κατάλληλο στοιχείο. Έτσι, του δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιείται με βάση την ανάγκη της κάθε περίστασης και να στοχεύει τις πληροφορίες οι οποίες του είναι απαραίτητες.
 • Αυτοέλεγχος:η προσπάθεια να συγκρατηθείς αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία, η ενεργητικότητα την οποία προτρέπεις τον εαυτό σου να εξωτερικεύσει, η αυταπάρνηση με την οποία συνεχίζεις μια δύσκολη και επίπονη μονομαχία, είναι στοιχεία που δηλώνουν άτομο με έλεγχο των προσωπικών του συναισθημάτων. Οι χαμηλοί τόνοι στους πανηγυρισμούς, η επιδοκιμασία και ανταλλαγή χαιρετισμού με τον αντίπαλο, ακόμη και όταν θέλεις να πανηγυρίσεις έντονα, σε «καλούν» να ελέγξεις τον εαυτό σου και να «μεταθέσεις» τα συναισθήματά σου στην «ώρα τους».
 • Αποφυγή συγκρούσεων:στο Hapkido μαθαίνεις να απαντάς σε προκλήσεις δίχως να χρειάζεται να θέτεις σε εφαρμογή τις γνώσεις σου. Μαθαίνεις πως τα λόγια δεν πρέπει να είναι η αιτία να μπλεχτείς και σωματικά σε καυγά. Χρησιμοποιείς γνώσεις που σου προσφέρουν αυτές οι τέχνες ώστε να επιλύεις μια σύγκρουση δίχως να χρειάζεται σωματική εμπλοκή.
 • Ισορροπία συγκέντρωσης: η ικανότητα να διατηρεί ο αθλητής τα απαιτούμενα προς απόδοση στοιχεία (συγκέντρωση, προετοιμασία, έλεγχος του εαυτού, αυτοπεποίθηση, ενεργοποίηση). Στις πολεμικές τέχνες η ισορροπία των στοιχειών που απαιτούνται αποκτά ξεχωριστή αξία καθώς η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο αθλητής επιδιώκει να καλλιεργήσει όλα τα συστατικά μιας επιτυχημένης συμμετοχής, μαθαίνει να εστιάζει σε ό,τι σημαντικό και επικεντρώνεται στη δουλειά και τη σωστή προετοιμασία. Η αξία της περισσότερης, από άλλα αθλήματα, προσοχής στη λεπτομέρεια συνδέεται ασφαλώς με την προσπάθεια για την ατομική προστασία στον αγώνα.
 • Κάνοντας πολεμικές τέχνες μαθαίνεις να ακούς το σώμα σου:Το να ακούς το σώμα σου σημαίνει πως βλέπεις τις σκέψεις σου, έχεις αυξημένη αντίληψη και είσαι καλύτερα δομημένος συναισθηματικά. Ένας αθλητής πολεμικών τεχνών διδάσκεται να βλέπει, να νιώθει και να ακούει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Αξιοποιώντας το ένστικτο, το φόβο και το θάρρος συνδέεσαι τόσο σε ψυχικό όσο και σε διανοητικό επίπεδο. Πόσο συχνά ακούει κανείς την φράση: «Με παρέλυσε ο φόβος»; Αυτό που μαθαίνεις στις πολεμικές τέχνες είναι να μη σε παραλύει ο φόβος. Πολλές φορές οι καταστάσεις δείχνουν ότι είναι καλύτερη μια αποχώρηση από μια μάχη αλλά για τον αθλητή των πολεμικών τεχνών «αυτός που τα παρατά δεν μπορεί να γίνει νικητής και αυτός που είναι και νιώθει νικητής δεν τα παρατά ποτέ»

Όλοι μπορούν και έχουν οφέλη από την συμμετοχή τους στις πολεμικές τέχνες και ειδικά από το Hapkido. Οι πολεμικές τέχνες είναι ένας συνδυασμός από τεχνικές μάχης, σωματικές ασκήσεις, συναισθηματική και διανοητική πειθαρχία. Οι τεχνικές αυτοάμυνας βοηθούν στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου, συντονίζουν το μυαλό με το σώμα και δίνουν καλή φυσική κατάσταση και ψυχική δύναμη. Τα οφέλη της εκμάθησης πολεμικών τεχνών δεν τελειώνουν στην εκγύμναση. Η αύξηση της αυτοπεποίθησης, η καλή φυσική κατάσταση και οι αυξημένες ικανότητες συνεργασίας βοηθούν επίσης και στις υπόλοιπες κοινωνικές πτυχές. και την υπόλοιπη ζωή του ασκουμένου.

Ο Εκπαιδευτής Κωνσταντίνος Περρέας είναι κάτοχος 4ου DAN στο Hapkido από την European Hapkido Alliance(E.H.A.) – The Korea Hapkido Federation.

Πηγές

http://khfhapkido.tripod.com/

https://www.european-hapkido-alliance.co.uk/

http://hapkidonet.gr/

 

Tags: hapkido, χαπκιντο, Κορέα, αυτοάμυνα, όπλα, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο αυτοάμυνας, μαθήματα αυτοάμυνας, πολεμική τέχνη, μαθήματα hapkido, προπονήσεις αυτοάμυνας, κορεατική αυτοάμυνα, complete self defense, σπαθί κοντάρι, κλειδώματα, λακτίσματα, χτυπήματα, μάχη εδάφους, τεχνικές hapkido

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.