Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo gatka250

Χαρακτηριστικά της Gatka

gatkaΗ άσκηση της Γκάτκα γίνεται με τη χρήση μουσικής που βοηθά στη διατήρηση των χρόνων και των ρυθμών των κινήσεων.

Η μετακίνηση του σώματος όπως και των άκρων, γίνονται μέσα από το σχήμα του απείρου  (8) προσφέροντας στους ασκούμενους μια σωματικά και νοητικά συνεχή ροή της κινησης.  Αυτή είναι και η προϋπόθεση για να μπει κάποιος σε μία ουδέτερη νοητική κατάσταση μέσα στην οποία η έκφραση της δημιουργικής ενέργειας, η πιο μεγάλη δύναμη του ανθρώπου, αρχίζει ν’αναβλύζει από τις πηγές του βαθύτερου εαυτού.  Πράγματι, η λέξη «Γκάτκα» σημαίνει «Χάρη» ή κατάσταση «Έκστασης».

Δεν είναι τυχαίο που από την Γκάτκα και τις αρμονικές κινήσεις της, γεννήθηκε εκείνο που σήμερα ονομάζεται «Gatka Dance», Χορός της Γκάτκα. Σ’αυτόν, χωρίς τη βοήθεια των όπλων, οι χορευτικές γεμάτες ροή κινήσεις στο χώρο ανακαλούν από το Σύμπαν την αρχέγονη δύναμη.  Λέγεται ότι εκείνον που κατέχει αυτόν το Χορό της Δύναμης, ακόμη και ο θάνατος θα πρέπει να τον περιμένει να βγεί από τη σκηνή της ζωής, χορεύοντας τα βήματα της δύναμης.

Μία επιπλέον όψη της Γκάτκα είναι η θεραπευτική της, μέσα από το  «Πολικό Μασάζ», «Massaggio Polare»  που είναι μία μέθοδος επικέντρωσης στο κέντρο της καρδιάς διαμέσω της εξισορρόπησης των πέντε στοιχείων στο εσωτερικό του σώματος.

Τέλος, μια επιπλέον όψη ακόμη πιο εκλεπτυσμένη της Γκάτκα, αντιπροσωπεύεται από το αρχαίο σαμανικό τελετουργικό της «Θεραπείας του Σπαθιού».  Από την αρχαιότητα το τελετουργικό αυτό γινόταν τις νύχτες ύστερα από τις μάχες για να εξαλείφει τους φόβους και το στρες που συσσωρεύονταν μέσα στην ημέρα της μάχης. Σήμερα η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται για να καθαρίζει από την αύρα του ατόμου που ξαπλώνει χαλαρό στη γη τους «κόμπους του στρες» και να επαναφέρει την ανάλαφρη κατάσταση που είναι και η φυσιολογική ενός χαλαρού ατόμου.

 

Tags: Gatka, γκάτκα, Ινδία, σπαθιά, πολεμική τέχνη, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο αυτοάμυνας, όπλα, ενεργειακή πολεμική τέχνη, οπλομαχία, μαθήματα gatka, παραδοσιακή πολεμική τέχνη, Sikh martial art

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.