Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo warrior yoga250

qi gong2Τα εξωτερικά στοιχεία

 • Το δωμάτιο της γιόγκα: Διάλεξε έναν ήσυχο και απομονωμένο χώρο. Διακόσμησε τον με απλό και συμβολικό τρόπο. Το δωμάτιο πρέπει να αποπνέει φρεσκάδα και η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια. Το πάτωμα πρέπει να είναι καλυμμένο με χαλί ή με ένα άνετο, παχύ στρώμα που δεν θα γλιστρά.
 • Το στρώμα της γιόγκα: Εάν ασκείσαι στη γιόγκα σε σκληρή επιφάνεια, όπως ένα ξύλινο πάτωμα, φρόντισε να το στρώσεις με ένα παχύ στρώμα ή κουβέρτα. Επιπλέον καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις, ένα στρώμα από φυσικά νήματα, όπως το βαμβάκι, το μαλλί, το μετάξι ως μόνωση. Με αυτό τον τρόπο προστατεύεσαι από την κούραση ή την απώλεια ενέργειας όταν διαλογίζεσαι. Ένα μαξιλάρι κάτω από τους γλουτούς θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τη σπονδυλική σου στήλη ευθυτενή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.
 • Το σάλι της γιόγκα: Για το διαλογισμό και τη βαθιά χαλάρωση καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ σάλι από φυσικές ίνες ή μια κουβέρτα για να καλύψεις τους ώμους και τη σπονδυλική σου στήλη. Εάν είναι πολύ ζεστό, κάλυψε το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, τυλίγοντας το γύρω από τη μέση σου. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, πρέπει να νιώθεις μια ευχάριστη ζεστασιά. Το σώμα φυσιολογικά κρυώνει κατά τη διάρκεια της βαθιάς χαλάρωσης που ακολουθεί ένα σετ ασκήσεων της γιόγκα. Όταν σκεπάζεσαι από το λαιμό και κάτω, η θερμοκρασία του κορμιού σου παραμένει σταθερή.
 • Ένδυση: Για τη γιόγκα ενδείκνυται να φοράς άνετα, χαλαρά ρούχα από φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι. Εάν είναι δυνατόν, μη φοράς κάλτσες. Τα γυμνά πέλματα απορροφούν την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μέσα από τις νευρικές απολήξεις που καταλήγουν στα πόδια. Η κάλυψη της κεφαλής με ένα ύφασμα από φυσικές ίνες, κατά προτίμηση βαμβακερό, ισχυροποιεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και ενισχύει τη διαλογιστική λειτουργία. Είναι προτιμότερο να φοράς λευκά ρούχα καθώς το λευκό είναι το "άπειρο" όλων των χρωμάτων.

Τα εσωτερικά στοιχεία

 • Να περιμένεις κατά προτίμηση, 2 ώρες μετά το φαγητό για να ξεκινήσεις. Πριν αρχίσεις τις ασκήσεις της γιόγκα, άδειαζε πάντα την κύστη σου.
 • Να ξεκινάς πάντα κάθε σετ ασκήσεων εναρμονίζοντας τον εαυτό σου. Για να το κάνεις αυτό, κάθισε με ίσια την σπονδυλική σας στήλη, σταύρωσε τα πόδια σου και κλείστε τα μάτια. Ένωσε τις παλάμες των χεριών σου, έτσι ώστε οι κλειδώσεις των αντιχείρων να ακουμπούν στο στέρνο. Πάρε μια βαθιά ανάσα και τραγούδα όλο το μάντρα με μια ανάσα, τουλάχιστον 3 φορές.
 • Ξεκίνησε με τον ελάχιστο χρόνο για κάθε άσκηση, και αύξησε τον σταδιακά μέχρι το μέγιστο προτεινόμενο χρόνο αλλά μην τον υπερβείς.
 • Μόνο για Γυναίκες:Κατά τη διάρκεια των δυσκολότερων ημερών της εμμηνορροϊκής περιόδου όπως και μετά τον τρίτο μήνα εγκυμοσύνης, απόφυγε τις πιο κουραστικές ασκήσεις γιόγκα. Συγκεκριμένα μην κάνεις τις ακόλουθος ασκήσεις: Τόξο, Καμήλα, Ακρίδα, Ριζικό Κλείδωμα, Στάση των Ώμων, Άροτρο, Επίπονες Άρσεις Ποδιών και την Αναπνοή της Φωτιάς.
 • Πολλά σετ ασκήσεων γιόγκα εμπεριέχουν ρυθμικές κινήσεις μεταξύ δύο ή περισσότερων στάσεων. Συχνά δεν αναφέρεται ο ρυθμός με τον οποίο πρέπει να κινηθείς. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να ξεκινήσεις αργά, κρατώντας ένα σταθερό ρυθμό. Αύξησε βαθμιαία, φροντίζοντας να μην κουράζεσαι. Συνήθως όσο περισσότερο δουλεύεις μια άσκηση, τόσο πιο γρήγορα μπορείς να την κάνεις. Να βεβαιώνεστε πάντα πως η σπονδυλική στήλη σου είναι ζεστή και ευλύγιστη πριν επιχειρήσεις γρήγορες ή επίπονες κινήσεις.
 • Ένα πολύ σημαντικό του διαλογισμού είναι η διανοητική εστίαση.Βαθαίνει την επίγνωση της παρούσας στιγμής. Με τη σταθερή άσκηση, θα διαπιστώσεις πως αυτό το στοιχείο γίνεται ένα ανεκτίμητο εργαλείο για να συγκεντρώνεσαι στην καθημερινή σου ζωή. Ο γιόγκι έχοντας θέσει κάτω από τον έλεγχό του, τη βιοενέργεια με τη βοήθεια της αναπνοής και τις αισθήσεις του, προσηλώνει σταθερά το νου του σε ένα καθορισμένο τόπο, αντικείμενο, πρόσωπο ή ιδέα, ή ακόμα σε ένα από τα βιοενεργειακά κέντρα (τσάκρα) του σώματός του και απορροφάται σ’αυτό.

Στην Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga), συνήθως εστιάζεις το νου σου και συγκεντρώνεσαι στο "σημείο του τρίτου ματιού" εκτός κι αν ορίζεται αλλιώς σε κάποιες ασκήσεις. Το "τρίτο μάτι" είναι ένα σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια και λίγο πιο ψηλά (ένα εκατοστό περίπου) και ένα εκατοστό περίπου κάτω από το δέρμα. Μπορείς να εντοπίσεις διανοητικά αυτό το σημείο, κλείνοντας τα μάτια και στρέφοντας τα απαλά, προς τα πάνω και προς τα μέσα. Με την εξάσκηση, θα μπορέσεις να επικεντρώσεις τη συνειδητότητά σου στο σημείο του τρίτου ματιού χωρίς τη βοήθεια των ματιών σας. Η συγκέντρωση στο σημείο του τρίτου ματιού δεν αποκλείει κάθε άλλο είδος επίγνωσης. Διατήρησε την επίγνωση της αναπνοής σου, της θέσης του σώματος σου, των κινήσεων σου και των μάντρα (ήχοι που καθοδηγούν το νου) που μπορεί να χρησιμοποιήσεις καθώς εστιάζεις στο σημείο του τρίτου ματιού.

 • Στην περίπτωση που δεν δίνονται διαφορετικές οδηγίες, ο συνήθης τρόπος αναπνοής, όταν γυμνάζεις το σώμα σου, είναι ο εξής: εισπνέεις όταν κάνεις ανοιχτές, εκτατικές κινήσεις και εκπνέεις όταν κάνεις κινήσεις που συστέλλουν το σώμα. Κλείσε τα μάτια σου και ανάπνεε από τη μύτη σου κατά τη διάρκεια της γιόγκα εκτός κι αν δίνονται διαφορετικές οδηγίες.
 • Μια άλλη όψη της εξάσκησης της Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga) που συχνά μένει αδιευκρίνιστη είναι η χρήση των μάντρα στην αναπνοή.Ο συνδυασμός ενός ήχου με την αναπνοή βοηθά στην ισχυροποίηση της διανοητικής συγκέντρωσης. Με αυτό τον τρόπο, συνδέεις κάθε σκέψη με ένα θετικό αποτέλεσμα και θα ανακαλύψεις πως η χρήση ενός μάντρα διευκολύνει πολύ όταν κάνεις επίπονες ασκήσεις και προσθέτει βάθος ακόμη και στις απλούστερες ασκήσεις.
 • Εάν δεν αναφέρεται διαφορετικά, μια άσκηση ολοκληρώνεται εισπνέοντας και κρατώντας την αναπνοή για λίγο και εν συνεχεία εκπνέοντας και χαλαρώνοντας τη στάση. Όσο κρατάς την ανάσα σου, διατήρησε μια ισχυρή νοητική συγκέντρωση και κατεύθυνε την ενέργεια σου στο σώμα και στο νου σου. Μια επιλογή που έχεις είναι η εφαρμογή του ριζικού κλειδώματος όταν κρατάς την αναπνοή σου, το οποίο θα σε βοηθήσει να σταθεροποιήσεις τα αποτελέσματα της άσκησης και να κατευθύνεις την ενέργεια στα υψηλότερα κέντρα του σώματος. Οι αρχάριοι μπορούν να κρατούν την αναπνοή τους από 5 ως 8 δευτερόλεπτα όταν ολοκληρώνουν μια άσκηση. Οι πιο έμπειροι μπορούν να κρατούν την αναπνοή τους περισσότερο. Σε καμιά περίπτωση όμως, δεν πρέπει να κρατάς την αναπνοή σου σε σημείο που να νιώσεις ζαλάδα ή λιποθυμικό αίσθημα. Εάν αισθανθείς κάτι τέτοιο, εξέπνευσε αμέσως και χαλαρώστε την αναπνοή σου.
 • Η χαλάρωση που έπεται μιας άσκησης βοηθά να εδραιωθούν τα ευεργετικό αποτελέσματα αυτής της άσκησης.Γι' αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να χαλαρώνεις παίρνοντας μερικές βαθιές ανάσες μεταξύ των ασκήσεων. Συνήθως παραχώρησε ένα λεπτό στη χαλάρωση. Μεγαλύτερες περίοδοι χαλάρωσης (έως 3 λεπτά) μπορεί να είναι απαραίτητες για τους αρχάριους ή για επίπονες ασκήσεις. Χαλάρωσε σε μια άνετη θέση. Αν δεν υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες, πάρε τη θέση ανάπαυσης που είναι η πιο φυσική για την κάθε άσκηση. Γενικώς, η Άνετη Στάση, η Στάση του Βράχου, η Στάση του Πτώματος ή το να ξαπλώσεις μπρούμυτα (με το κεφάλι γυρισμένο στο πλάι) είναι οι πιο συνηθισμένες στάσεις ανάπαυσης. Μερικές στάσεις έχουν μια φυσική θέση ανάπαυσης που χαλαρώνει το σώμα όταν τεντώνεται στην αντίθετη πλευρά. Ανάπνεε βαθιά και συνειδητά. Χαλάρωσε εντελώς και συνέχισε το σετ των ασκήσεων.
 • Πιες νερό κατά την διάρκεια αλλά και μετά την άσκηση για να εξισορροπήσεις και να γειώσεις τον εαυτό σου.
 • Η βαθιά χαλάρωση που ακολουθεί την πρακτική της Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga) σου προσφέρει μια γαλήνια εμπειρία που θα σε συνοδεύει σε όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Χρειάζεσαι ένα στρώμα για να ξαπλώσεις και ένα ελαφρύ σάλι από φυσικές ίνες για να σκεπαστείς. Εάν φοράς γυαλιά, βγάλτε τα για να χαλαρώσουν τα μάτια σας. Ξάπλωσε ανάσκελα στη Στάση του Πτώματος, έχει ονομαστεί έτσι γιατί δίνει την ευκαιρία να «πεθάνεις» όσον αφορά στις παλιές συνήθειες και να προετοιμάσεις το δρόμο για μια καινούργια συνειδητότητα. Στη Στάση του Πτώματος ξαπλώνεις ανάσκελα με τα χέρια χαλαρά στο πλάι και τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα πάνω. Τα δάχτυλα θα λυγίσουν φυσιολογικά προς τα πάνω. Τα πόδια θα χαλαρώσουν και θα στραφούν ανεπαίσθητα προς τα έξω. Εάν το κάτω μέρος της πλάτης σου είναι ευαίσθητο σε αυτήν τη θέση, τοποθέτησε μια τυλιγμένη πετσέτα ή ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα. Κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε τα χείλη, τη γλώσσα, το σαγόνι και τους μυς του προσώπου. Άφησε το στόμα χαλαρό σαν να είσαι έτοιμος να χαμογελάσεις. Αισθάνσου το σώμα σου να βουλιάζει στο πάτωμα.

Κλείσε τα μάτια και ακολούθησε με το νου σου την αναπνοή. Ερεύνησε νοερά το σώμα σου, ξεκινώντας από τα πόδια και προχωρώντας αργά προς τα πάνω. Οραματίσου και νιώστε την εισπνοή να φέρνει φως και ενέργεια στο κάθε σημείο του σώματος σας. Κατά την εκπνοή οραματίσου την ένταση που εγκαταλείπει το σώμα σου. Μπορεί να προτιμήσεις να κάνεις αυτή τη διαδικασία αργά, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια ή να σαρώσεις νοερά το σώμα σου σχετικά γρήγορα.

Παρατήρησε το νου σου. Εάν αρχίσει να περιπλανιέται, φέρε απαλά την προσοχή σου στην ήρεμη εισπνοή και εκπνοή. Εάν το μυαλό σου αρχίσει να περιπλανιέται στο παρελθόν ή στο μέλλον, φέρε ευγενικά την προσοχή σου πίσω στην αναπνοή σου. Μακάρισε τον εαυτό σου και μείνετε στα μύχια της ψυχής σου. Επεκτάσου στη συμπαντική συνείδηση με όποιο τρόπο και να την αντιλαμβάνεσαι. Συνέχισε να χαλαρώνεις για τουλάχιστον 5 λεπτά και κατά προτίμηση ή ακόμη περισσότερο. Εάν βυθιστείς στον ύπνο δεν θα είναι ο συνηθισμένος ύπνος που ξέρεις, πρόκειται για έναν αυτοθεραπευτικό ύπνο, τόσο ανάλαφρο που μπορεί να νιώσεις πως ακροβατείς στα όρια της επίγνωσης.

 • Μετά από τη χαλάρωση,όταν επανέλθεις και ανακτήσεις την συνείδηση του εαυτού σου, πάρε μια βαθιά και συνειδητή εισπνοή και έκπνευσε. Κάνε τις ακόλουθες ασκήσεις ενεργοποίησης για 30 περίπου δευτερόλεπτα την καθεμία, συνοδεύοντας τις με βαθιές αναπνοές: Περίστρεψε τους καρπούς και τους αστραγάλους σου δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Με αυτό τον τρόπο αφυπνίζονται τα άκρα σου. Τεντώσου καλά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τοποθέτησε τις παλάμες σου στα μάτια σου και στείλε τη χαλαρωτική ζεστασιά βαθιά μέσα στα μάτια σου. Ανάπνεε βαθιά και χαλάρωσε όλο σου το πρόσωπο. Σήκωσε τα πόδια σου και άρχισε να τρίβεις τα πέλματα σου μεταξύ τους (είναι καλύτερα τα πόδια σου να είναι γυμνά). Ταυτόχρονα τρίψε τα χέρια σου μεταξύ τους. Άφησε τα πόδια σου στο πάτωμα μετά από λίγο, ενώ συνεχίζεις να τρίβεις τα χέρια σου μέχρι να τα νιώσεις να θερμαίνονται. Τράβηξε τα γόνατα σου στο στήθος και τύλιξε τα χέρια σου γύρω τους. Φέρε το κεφάλι στα γόνατα σου και άρχισε να λικνίζεσαι πάνω κάτω στη σπονδυλική σου στήλη. Επαναλάβετε 6 έως 8 φορές

Κάθε φορά που το σώμα κοιμάται ή χαλαρώνει βαθιά, αυτές οι ασκήσεις επαναφέρουν το σώμα και το νου απαλά και ολοκληρωμένα σε συνειδητότητα. Να πίνεις πάντα νερό, σε θερμοκρασία δωματίου, μετά τη χαλάρωση ή να διαλογίζεσαι, έτσι ώστε να γειώνεται και να εξισορροπείται το νευρικό σου σύστημα.

Tags: warrior yoga, yoga, θεραπευτική χαλάρωση, η γιόγκα του πολεμιστή, ισοροπία, δύναμη, ευελιξία, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, Egaleo, κέντρο εκγύμνασης, ευλυγισία, μαθήματα γιόγκα, yoga classes, κέντρο γιόγκα, γυμναστήριο γιόγκα, ενεργειακή γιόγκα, ειρηνικός πολεμιστής, qigong yoga

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.