Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo warrior yoga250

gongflowheader1Η Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga) λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από τεχνικές για να ξυπνήσει την προσωπική μας ενέργεια ή δύναμη της ζωής (Kundalini), που παραμένει περίπου 95% σε νάρκη στους περισσότερους ανθρώπους. Όταν αυτή η ενέργεια “ξυπνήσει” ανεβαίνει διαμέσου της σπονδυλικής στήλης (shushmana) και μέσα από τα 7 κύρια τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα της συνείδησης – που εδρεύουν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης – καθαρίζοντας, εξισορροπώντας και ενεργοποιώντας κάθε ένα καθώς κινείται κατά μήκος αυτού του κεντρικού καναλιού.

Τα τσάκρας είναι τα κομβικά σημεία που συνδέουν την πνευματικότητα μας με τη φυσιολογία μας. Η καλή υγεία και ισορροπία τους είναι επιτακτική ανάγκη, δεδομένου ότι επηρεάζει άμεσα τα όργανα και τους αδένες γύρω τους, καθώς και τις διανοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις που συνδέονται με κάθε ένα από αυτά. Τα τσάκρας συνδέονται στη συνέχεια με τα nadis ή μεσημβρινούς στο σώμα μας, τα οποία μεταφέρουν prana, (ζωτική ενέργεια, Chi, Ki,) την καθολική δύναμη της ζωής ή της ενέργειας που μας κρατά ζωντανούς και υγιείς, σε όλο το σώμα. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αυτά τα ενεργειακά μονοπάτια μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική, ψυχική ή σωματική δυσφορία και σε ασθένεια, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να παραμένουν καθαρά και ισορροπημένα.

Επιπλέον όταν βιώνουμε τον ήχο του γκόνγκ οι ενεργειακοί δίαυλοι καθαρίζουν και αυξάνεται η ροή της ενέργειας σε περιοχές που ενδεχομένως παρεμποδίζονταν. Με το γκόνγκ λοιπόν αυξάνεται συνολικά η ζωτική ενέργεια ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται, εξισορροπούνται και ενδυναμώνονται τα ενεργειακά κέντρα – το σύστημα των τσάκρας. Επίσης με το πλήρες φάσμα του ήχου του γκόνγκ κάθε ενεργειακό κέντρο απορροφά τις συχνότητες που του λείπουν για να επανέρθει στην φυσική του ιδιοσυχνότητα, έχοντας σαν αποτέλεσμα ενεργοποίηση, συντονισμό και ελεύθερη ροή της ενέργειας ανάμεσα στα τσάκρας.

Εύκολα επίσης γίνεται διακριτή η επίδραση και στα σώματα μας (Koshas), από τη φυσική κίνηση, και αίσθηση της δόνησης και του ήχου, στην κίνηση της ενέργειας μέσα από τους μεσημβρινούς, το συγχρονισμό της συναισθηματικής μας κατάστασης με το νου, που οδηγούν σε διαισθητικές ενοράσεις οι οποίες επιτρέπουν να βιώσουμε ευδαιμονία και μακαριότητα. Στο μοντέλο των Koshas το γκονγκ ενεργεί άμεσα στο συναισθηματικό σώμα λειτουργώντας ως διαμεσολαβητής στα κατώτερα και ανώτερα έλυτρα, στη μετάβαση σε πιο αδιόρατα επίπεδα στην ύπαρξη. Όταν χρησιμοποιείται ένα μάντρα ή παίζουμε το γκόνγκ επηρεάζεται το συναισθηματικό σώμα γι’ αυτό ειδικά τον πρώτο καιρό που κάποιος δέχεται το γκόνγκ φέρνει στην επιφάνεια διάφορες συναισθηματικές αντιδράσεις. Γέλια ή κλάματα είναι κοινά αλλά και παροδικά συναισθήματα άγχους, αγάπης, ευδαιμονίας σαν φάσεις συναισθηματικής αναδιοργάνωσης. Σταδιακά καθώς το συναισθηματικό σώμα αλληλεπιδρά με τον ήχο του γκονγκ οι διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις παραμερίζονται και επέρχεται το γενικό συναίσθημα της ευεξίας.

Από αυτή την ήρεμη και ουδέτερη συναισθηματική κατάσταση πια είναι πιο εύκολο να βιωθεί ο διαλογιστικός νους του νοητικού σώματος. Η Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga) μπορεί να ξυπνήσει τον διαισθητικό νου και την διορατική ευφυΐα, μέσα από την επίδρασή του στο 6ο τσάκρα, διευρύνει την ικανότητα του ασκούμενου να ενσωματώσει το νοητικό σώμα. Ειδικά την στιγμή του γκόνγκ, ο ακροατής δέχεται την εμπειρία της ενότητας και της ακινησίας όπου το πραγματικό και το φανταστικό γίνονται εύκολα διακριτά. Εντέλει το γκόνγκ μπορεί να είναι ένα όργανο ευδαιμονίας, καθώς επιτρέπει την συγχώνευση στον καθολικό περικλείοντα τα πάντα ήχο του ο οποίος υπενθυμίζει στον ακροατή ότι η πηγή της ύπαρξής του είναι το ίδιο το αιτιατό σώμα της αιώνιας ψυχής.

Έτσι λοιπόν όταν η ενέργεια μας είναι πλήρως αφυπνισμένη αισθανόμαστε απόλυτα ξύπνιοι και ζωντανοί και με πολύ μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού και των γύρω, δίνοντας τη δυνατότητα να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας ως ανθρώπινα όντα. Ανακαλύπτουμε ότι δημιουργούμε σε ευθυγράμμιση με τον αληθινό, εσωτερικό, ανώτερο, άπειρο εαυτό ή την ψυχή και το πνεύμα μας, και όχι μόνο μέσα από την νόηση και το εγώ. Έτσι όταν γίνεται κάτι τέτοιο δημιουργούμε και πράττουμε έργα πολύ πιο όμορφα, δημιουργικά και επιτυχημένα. Επίσης θα υπάρχει περισσότερη ισορροπία σε κάθε πτυχή της ζωής, και τα πράγματα μπορεί να φαίνονται πιο αληθινά. Παραδείγματα αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι περισσότερη ζωντάνια στη ζωή, διευρυμένες αισθήσεις, βελτιωμένη κατάσταση υγείας, ενέργεια και ζωτικότητα, ευκολία στην επίτευξη στόχων κ.α.

 

Tags: warrior yoga, yoga, θεραπευτική χαλάρωση, η γιόγκα του πολεμιστή, ισοροπία, δύναμη, ευελιξία, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, Egaleo, κέντρο εκγύμνασης, ευλυγισία, μαθήματα γιόγκα, yoga classes, κέντρο γιόγκα, γυμναστήριο γιόγκα, ενεργειακή γιόγκα, ειρηνικός πολεμιστής, qigong yoga

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.