Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

logo warrior yoga250

1511360 681508405221438 1352134839 nΓιόγκα σημαίνει σύζευξη ή ένωση με το όλο, και είναι μια πρακτική η οποία φέρνει την ενότητα του νου, του σώματος και του πνεύματος, και ως εκ τούτου φέρνει την ευαισθητοποίηση για την πνευματική σχέση με τα πάντα γύρω μας. Η λέξη “yoga” στα Σανσκριτικά, προέρχεται από τη ρίζα yuj σημαίνει ζεύξη, ένωση, επικοινωνία, απορρόφηση. Η ίδια η λέξη σημαίνει κυριoλεκτικά ζυγός βoών, και μας εκπλήσσει με την διπλή ηχητική και εννoιoλoγική ταύτιση της με την αρχαία ελληνική λέξη ζυγόν, τoν πανάρχαιο μηχανισμό γεωργικής καλλιέργειας (ζυγός βoών). Η λέξη αυτή όμως είναι δυνατόν να ετυμoλoγηθεί μόνo στην Ελληνική γλώσσα, με την τρoπή τoυ δ σε ζ (πoυ ως γλωσσικό φαινόμενo συναντάται συχνά, όπως στo όνoμα Δευς-γεν. Διός πoυ γίνεται Ζεύς-Διός διατηρώντας τo δ στην γενική, η στην λατινική Jupiter η oπoία ερμηνεύεται ως “Ζ(Δ)ευς- πατήρ” κλπ) oπότε η λέξη ζυγόν πριν την τρoπή προφερόταν ως δυγόν, λέξη πoυ υπάρχει αυτούσια και με την έννoια ζυγoύ στην Βoιωτική διάλεκτo. Επoμένως ως δυγόν ερμηνεύεται και ετυμoλoγείται ως: αριθμός δύo + ρήμα άγω (φέρω), δηλαδή τo από δύo φερόμενoν!

Από τις παλιές Γραφές επίσης, μαθαίνουμε πως τα πανάρχαια χρόνια, ο Μπράχμα έδωσε στους ανθρώπους τη γιόγκα και πως μετά από χιλιάδες χρόνια, οι μεγάλοι διανοούμενοι, διέδωσαν αυτή την παλιά γνώση της γιόγκα, σαν ένα σύστημα που με κάποιες διαφοροποιήσεις έφθασε μέχρι τις μέρες μας. Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, η πρακτική της γιόγκα συνδύαζε όλες τις διαφορετικές πτυχές της γιόγκα σε μια πρακτική – asanas (στάσεις), mudras (θέσεις χεριών), bandhas (κλειδώματα σώματος), pranayama (έλεγχος της αναπνοής), την απαγγελία επωδών (mantra) και των δονήσεων, simran (διαλογισμό), καθώς και την γιογκική φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Ήταν ένα κανονικό μέρος της καθημερινής ζωής και χρησιμοποιήθηκε ώστε οι άνθρωποι να μένουν σε φόρμα, υγιείς, ισχυροί, συνδεδεμένοι με την υψηλότερη συνείδηση, σε μια εποχή που ο άνθρωπος ήταν πολύ περισσότερο σε αρμονία με τη φύση και τον εαυτό του ζώντας σε μια πολύ υψηλότερη συχνότητα δόνησης. Αυτό γινόταν σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου με κάποια μορφή ή άλλη.

Ο μύστης και μεγάλος γιόγκι Πατάντζαλι συνόψισε τις αρχαίες γνώσεις και πεποιθήσεις σε ένα ενιαίο σύστημα διαμορφώνοντας ένα «Οκτάπτυχο Μονοπάτι», ενώ το γκόνγκ αναφέρεται ήδη από τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Hatha Yoga Pradipika. Στους μετέπειτα αιώνες οι δάσκαλοι της γιόγκα καθοδηγήθηκαν από αυτό το μονοπάτι αλλά το προσάρμοζαν ο καθένας στις ανάγκες της εποχής τους θεωρώντας ότι στην κλασική του μορφή το μονοπάτι του Πατάντζαλι απαιτούσε μέγιστο κόπο και υπερακρίβεια που δεν διέθεταν οι πολλοί άνθρωποι. Με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι άρχισαν να κατακερματίζουν την πρακτική προσπαθώντας να τελειοποιήσουν και να ειδικευτούν σε διάφορες πτυχές της πρακτικής τους, δίνοντάς μας έτσι τις πολλές διαφορετικές μορφές γιόγκα που έχουμε σήμερα. Η Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga) φέρνει όλες αυτές τις πτυχές και πάλι μαζί σε μία πρακτική, που καθιστά το όλο και πάλι.

Έτσι η Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga) είναι εξ’ ορισμού μια αναβίωση της συνεργειακής μορφής γιόγκα που εξασκείται από τα αρχαιότατα χρόνια, σαν τεχνολογία διατήρησης του ανθρώπινου όντος, στην βέλτιστη του κατάσταση. Η Γιόγκα του Πολεμιστή (Warrior Yoga) είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα αυτομετασχηματισμού για την προσωπική ανάπτυξη. Αποτελείται από κλασικές τεχνικές γιόγκα αλλά και μια φιλοσοφία και εκπαιδευτική μορφή που προέρχεται άμεσα από την παράδοση των πολεμικών τεχνών, που μπορούν να απολαμβάνουν όλοι, δεν έχει σημασία η ηλικία ή η σωματική ικανότητα. Είναι μια ολιστική τεχνολογία αρμονικής ανάπτυξης αφού αντλεί, περιλαμβάνει και συνδυάζει, στοιχεία και τεχνικές και προσφέρει τα οφέλη από όλες τις υπόλοιπες γιόγκα.

 

Tags: warrior yoga, yoga, θεραπευτική χαλάρωση, η γιόγκα του πολεμιστή, ισοροπία, δύναμη, ευελιξία, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, Egaleo, κέντρο εκγύμνασης, ευλυγισία, μαθήματα γιόγκα, yoga classes, κέντρο γιόγκα, γυμναστήριο γιόγκα, ενεργειακή γιόγκα, ειρηνικός πολεμιστής, qigong yoga

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.