Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

7 λόγοι για να ξεκινήσεις Aerial Yoga

1376351 686995774672701 687307718038621919 nΕίμαστε όλοι άνετοι στο χαλάκι μας, αλλά μερικές φορές ίσως θέλουμε να καλωσορίσουμε νέες προκλήσεις. Δοκιμάστε λοιπόν εναέρια γιόγκα (Aerial Yoga), η οποία επίσης αναφέρεται ως γιόγκα αντί-βαρύτητας (Anti-gravity Yoga). Η εναέρια γιόγκα είναι ένας συνδυασμός της τέχνης των ακροβατικών και της κλασσικής πρακτικής της γιόγκα, μέσα στην αιώρα.

Μπορεί να είναι τρομακτικό αρχικά να εγκαταλείψετε το έδαφος, όταν είστε τόσο συνηθισμένες να αισθάνεστε ριζωμένες στη γη. Αλλά με την πρακτική, το να ανασταλεί αυτή η αίσθηση θα γίνει εξίσου φυσικό με τη γείωση. Υπάρχουν λοιπόν επτά καλοί λόγοι για να το δοκιμάσετε.

  1. Η εναέρια γιόγκα είναι ιδανική για την αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης.

Βασιζόμενες στο ύφασμα, που ονομάζεται αιώρα, το σώμα σας χρησιμοποιεί λιγότερη προσπάθεια για να κινηθεί. Η αναστολή βάρους στην σπονδυλική στήλη επιτρέπει την επιμήκυνση χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός σας. Αφήστε το να βυθιστεί, να βυθιστεί σε μια στάση και να ανοίξει.

  1. Οι αναστροφές είναι πανεύκολες.

Οι αναστροφές, τις αγαπούν ή τις μισούν, είναι εξαιρετικά ευεργετικές για την κυκλοφορία, την άμβλυνση του άγχους και την αύξηση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο για βελτιωμένη διάθεση και συναίσθημα. Η ενσωμάτωση των αναστροφών στην πρακτική σας ενώ βρίσκεστε στη γη μπορεί να είναι προκλητική. Αλλά με την εναέρια γιόγκα και με ασφάλεια στην αιώρα, μπορείτε να αναστρέψετε το σώμα σας και να το κρεμάσετε από τον ουρανό, κάνοντας τις ανάστροφες στηρίξεις πολύ πιο εφικτές με ελάχιστη ή καθόλου προσπάθεια, αφού οι φόβοι σας να κρατάτε το σώμα σας ανάποδα εξαφανίζονται καθώς το ύφασμα κάνει τη δουλειά για σας.

  1. Ενισχύει το πάνω μέρος του σώματος σας.

Ορισμένες πρακτικές γιόγκα εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στην πυκνότητα του πυρήνα, αλλά αν ψάχνετε να εργαστείτε στο πάνω μέρος του σώματος, η εναέρια γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει αφού χρησιμοποιείτε τα χέρια και τους ώμους σας για να κρατήσετε τον εαυτό σας αιωρούμενο. Είναι σύνηθες στη γιόγκα να απομακρύνεσαι σπρώχνοντας την γη, αλλά στην εναέρια γιόγκα, τραβάτε από τον ουρανό.

  1. Νιώθεις σαν ένα όμορφο, κομψό ακροβάτη.

Οι σειρές μαθημάτων γιόγκα μπορούν να συνδυάσουν γυμναστική, γιόγκα και ακροβατικά, ανάλογα με τους συμμετέχοντες της τάξης. Μεγάλο μέρος της πρακτικής ενσωματώνει επίσης κίνηση και κίνηση σε στάδια, δημιουργώντας μια κομψή ροή σαν χορό ή παράσταση. Ακόμα κι αν είστε νέες στη γυμναστική, πολλά από τα στοιχεία είναι παρόμοια με τη γιόγκα. Με την απαλή ταλάντευση το ύφασμα βαθαίνει τις εκτάσεις σας και δημιουργεί μια κίνηση σαν χορό.

  1. Θα σας παρουσιάσει νέους τρόπους για να κάνετε στάσεις που ήδη κάνετε πολύ καλά.

Η αιώρα προσθέτει μια νέα πρόκληση σε μια γνωστή στάση ενώ βελτιώνει την πυκνότητα του πυρήνα. Είναι πάντα διασκεδαστικό να αισθάνεστε και πάλι σαν αρχάρια και η εναέρια γιόγκα σάς δίνει την ευκαιρία να πειραματιστείτε με την πρακτική σας προσθέτοντας νέες παραλλαγές στις κλασσικές αγαπημένες στάσεις.

  1. Στην στάση χαλάρωσης (savasana) αισθάνεστε σαν να είστε σε κουκούλι.

Η στάση χαλάρωσης στην εναέρια γιόγκα εκτελείται αιωρούμενη, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεστε σε ένα κουκούλι υφάσματος! Το αίσθημα της έλλειψης βαρύτητας προάγει μια διαφορετική αίσθηση από την ανάπαυση στη γη. Το να είσαι σε ένα προστατευμένο κέλυφος αισθάνεται εκπληκτικό, ειδικά όταν κινείται απαλά στην κίνηση.

  1. Βελτιώνει τη γενική σας ευημερία δημιουργώντας μια πιο σίγουρη, πιο γενναία εκδοχή σας.

Η απόθεση του βάρους σας στο ύφασμα μπορεί να είναι τρομακτική αρχικά. Πολλές στάσεις στην εναέρια γιόγκα ζητούν την πλήρη αιώρηση σας και είναι φυσικό να αισθάνεστε ότι θα πέσετε, αλλά φυσικά και θα τα καταφέρετε. Η απόκτηση αυτής της αίσθησης ασφάλειας είναι εξαιρετικά επωφελής τόσο στην πράξη όσο και στη ζωή.

Χρειάζεται χρόνος για να εμπιστευτείτε πραγματικά το ύφασμα, αλλά τελικά θα το κάνετε και αυτό θα σας δώσει μια ώθηση εμπιστοσύνης. Μπορεί να αισθανθείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας, αλλά εκεί συμβαίνει η ανάπτυξη. Αφού αψηφήσετε τη βαρύτητα, μπορείτε λοιπόν να κάνετε οτιδήποτε.

Η εναέρια γιόγκα είναι μια διασκεδαστική και επωφελής τεχνική για να προσθέσετε στην πρακτική σας. Ραντεβού στον αέρα!

 

 

Tags: aerial yoga, yoga, αιώρηση, ευεξία, ευελιξία, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο γιόγκα, μαθήματα γιόγκα και χαλάρωση

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.