Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για ένα δωρεάν μάθημα.

contact 6945599151

Τα όπλα στη Gatka

hm gatka 4Υπάρχουν πολλά διαφορετικά όπλα που ένας ασκούμενος της Gatka μπορεί να χρησιμοποιήσει. Οι περισσότεροι μαθητές της Gatka θα ξεκινήσουν να μαθαίνουν Gatka με ένα ξύλινο ή μπαμπού stick (παραδοσιακά γνωστό ως Soti). Πολλές από τις ασκούμενες ασκήσεις γίνονται με το ραβδί, προτού να πάρει ακόμη και ένα σπαθί. Οι περισσότεροι μαθητές αγωνίζονται ο ένας τον άλλο με ραβδιά και όχι με ξίφη. Οι χειροφύλακες φαίνεται να εμφανίζονται περισσότερο στις ράβδους σήμερα, αν και είναι απαραίτητο για τους μαθητές να μάθουν πώς να πολεμούν χωρίς αυτούς.

Το κύριο όπλο είναι το μακρύ σπαθί, μήκους περίπου 3 ποδιών, αιχμηρό στην εξωτερική καμπύλη με το κέντρο βάρους ακριβώς πάνω από την λαβή. Το σπαθί είναι παραδοσιακά γνωστό ως Talvaar ή Kirpaan. Ένα μικρό σπαθί είναι επίσης ένα πολύ συνηθισμένο όπλο. Είναι εύκολο να μεταφερθεί και έχει παρόμοια μορφή με το μακρύ σπαθί, αν και η χρήση του προφανώς εφαρμόζεται με διαφορετικό τρόπο.

Ένα ξίφος με διπλό χείλος (Khanda) είναι επίσης ένα όπλο που χρησιμοποιείται στην Gatka. Σε αντίθεση με το συνηθισμένο μακρύ σπαθί, δεν είναι καμπύλο αλλά ευθύ. Είναι ένα δύσκολο όπλο στο χειρισμό αλλά το διπλό άκρο είναι ένα ισχυρό όπλο στο πεδίο της μάχης.

Οι ασπίδες χρησιμοποιούνται επίσης μαζί με τα ραβδιά και τα ξίφη. Η ασπίδα που συνοδεύει ένα ραβδί ονομάζεται Farhi και συνήθως κατασκευάζεται από μαλακό υλικό. Η ασπίδα που συνοδεύει το σπαθί είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος και συνήθως γίνεται από μέταλλο - παραδοσιακά γνωστή ως Dhaal.

Τα μακρά ξύλινα στελέχη γνωστά ως Lathi, είναι επίσης ένα κοινό όπλο. Είναι περίπου 6 έως 7 πόδια σε μήκος που χρησιμοποιούνται συχνά για την καταπολέμηση μεγάλου πλήθους αντιπάλων, καθώς και μεμονωμένους αντιπάλους.

Ένας συγγενής του Lathi είναι το Marathi, το οποίο μπορεί να περιγραφεί ως Lathi με δύο μπάλες με επένδυση που συνδέονται και στα δύο άκρα. Το Marathi δεν είναι τόσο πολύ όπλο, αλλά περισσότερο εργαλείο προπόνησης. Το Marathi είναι μια έξυπνη συσκευή για κάθε φοιτητή που επιθυμεί να κερδίσει ισορροπία και συντονισμό.

Ένα Chakar είναι ένα όπλο που μπορεί να περιγραφεί ως ένα λεπτό μήκος μετάλλου το οποίο έχει ενωθεί και στα δύο άκρα για να σχηματίσει έναν κυκλικό δίσκο. Η εξωτερική άκρη είναι η αιχμηρή. Το Chakar εφευρέθηκε από τους Sikhs και χρησιμοποιείται ως όπλο ρίψης και φοριέται γύρω από τη Dumalla (Turban).

Υπάρχουν πολλά άλλα όπλα που χρησιμοποιούνται από τους ασκούμενους στην Gatka όπως το τόξο και τα βέλη (Teer), τα δόρατα (Barsha), οι λαβίδες βέλους (Chakri) που έχουν όλα τα δικά τους στυλ και χρήσεις, και χρειάζονται απαραίτητα ανοιχτό χώρο εξάσκησης.

Η Gatka μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και χωρίς όπλα, αν και η χρήση όπλων στην Gatka είναι πιο κοινή.

 

Tags: Gatka, γκάτκα, Ινδία, σπαθιά, πολεμική τέχνη, Αθήνα, Αιγάλεω, δυτικά προάστια, Athens, egaleo, κέντρο αυτοάμυνας, όπλα, ενεργειακή πολεμική τέχνη

Χάρτης

map custom

Newsletter

Μείνετε σε επαφή μαζί μας μέσω του newsletter μας.